Jak vytápět ekonomicky i ekologicky


Význam elektrických radiátorů v poslední době stoupá, a to zejména v případě rekonstrukcí. Nabízí snazší instalaci, šetří prostor a náklady na technickou místnost a jednoduše se připojí do elektrické sítě. Navíc díky požadavkům nařízení na EcoDesign dokážou sušit ručníky a přitom vytápět koupelnu nejen efektivně, ale také šetrněji k životnímu prostředí.

Směrnice EcoDesign udává, že minimální energetická účinnost radiátoru musí být 38 %. Vyžaduje tak, aby elektrické radiátory se jmenovitým tepelným výkonem nad 250 W splňovaly většinu z následujících požadavků a funkcí: pohotovostní režim radiátoru, při kterém je maximální spotřeba 0,5 W, funkce časovače s individuálním denním a týdenním programem, detekce otevřeného okna, adaptabilní funkce s detekcí přítomnosti osob v místnosti a možnost dálkového ovládání.

Současné elektrické radiátory musí splňovat normu EcoDesign

 

Úsporné a bezpečné vytápění radiátoru Zehnder Aura s tyčí MUSA ECO..
Příkladem bezpečného elektrického vytápění splňujícího normu EcoDesign je náš radiátor Zehnder Aura, pro jehož čistě elektrický provoz nabízíme variantu s předinstalovanou topnou tyčí MUSA ECO. Ta je vybavena programovatelným termostatem udržujícím požadovanou teplotu v místnosti dle týdenního programu, dvouhodinovým časovačem a detektorem otevřeného okna, který zajišťuje automatické vypnutí radiátoru, pokud je okno otevřené. Po jeho zavření se vrátí zpět do předchozího režimu. Radiátor tak má nižší spotřebu a ve výsledku i menší dopad na životní prostředí. .

Úsporné a bezpečné vytápění radiátoru Zehnder Aura s tyčí MUSA ECO

 

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení