chmi.cz (ČHMÚ)
31.10.2023 11:51:00

Od pondělního dopoledne padají v centrální části Alp vydatné srážky. Hranice sněžení postupně klesala z počátečních cca 3000 m n. m. až k zhruba 1500 m n. m. Na hřebenech napadlo až kolem 50 cm nového sněhu.

❄❄❄Od pondělního dopoledne padají v centrální části Alp vydatné srážky. Hranice sněžení postupně klesala z počátečních cca 3000 m n. m. až k zhruba 1500 m n. m. Na hřebenech napadlo až kolem 50 cm☃️ nového sněhu. Nejvíce srážek spadlo na hraničním hřebeni mezi Itálií a Rakouskem. Brennerský průsmyk hlásil dnes ráno srážku za posledních 24 hodin 118 mm💦. Zajímavý je i údaj 59 mm z italského Bolzana nebo 83 mm z průsmyku Svatý Bernard ve Švýcarsku.

❄Nejvíce sněhu zatím napadlo v Tyrolsku. Z automatických sněhoměrných stanic zatím udávají nejvyšší denní přírůstky cca 40 cm🌨 ledovcové oblasti Ötztal a Pitztal, viz. https://avalanche.report/weather/measurements?activeYear=2023&sortValue=snow24&sortDir=desc . Sněžení nyní již ustává, ale ve čtvrtek a v pátek jsou očekávány další srážky🌧🌨❄.

Obertauern, Seekarhaus, 1812 m n. m., zdroj webová kamera https://www.foto-webcam.eu/
Sölden, Rettenbach 2680 m n. m., zdroj: webová kamera Panomax, https://soelden.panomax.com/rettenbach
Graf z automatické meteorologické stanice na ledovci Pitztal, (2873 m n. m.), nárůst sněhové pokrývky 37 cm za cca 14 hodin. Zdroj https://avalanche.report/weather/measurements?activeYear=2023&sortValue=snow24&sortDir=desc

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty