Chcete mít v obýváku nebo na chalupě opravdu rychle teplo?

Pak si pořiďte tepelné čerpadlo vzduch/vzduch. Stále více domácností dnes hledá způsoby, jak snížit své náklady na vytápění. Jednou z cest, jak například nevytápět plošně celý dům, ale opravdu jen místnosti, kde trávíme nejvíce času, nebo jak rychle vyhřát studenou chatu či temperovat v přicházející zimě chalupu, je instalace tepelného čerpadla vzduch/vzduch. Tedy čerpadla, které odebírá teplo z venkovního vzduchu a ohřívá vzduch uvnitř budovy.

Protože tato čerpadla ohřívají vnitřní vzduch přímo, nepotřebují rozvody teplé vody od zdroje tepla k otopným tělesům, nevyžadují instalaci potrubních hadů v podlaze nebo ve stropě. Navíc je distribuce tepla velmi jednoduchá s ohledem na řízení teploty v místnostech a velmi rychle reaguje na regulaci. Ušetříte tak až 70 % za vytápění.

  IVT Aero 2

Výhodou je i nejnižší pořizovací cena ze všech typů tepelných čerpadel a velmi rychlá a jednoduchá instalace. Lze také využít doplňkovou funkci odvlhčování a tím snižování výskytu plísní. Nebo funkci čištění a ionizace vzduchu v obývaných místnostech, což ocení zejména alergici. Ionizace spočívá ve vytváření záporných iontů, které mají kladný vliv na organismus. Například usnadňují dýchání, snižují únavu a zlepšují soustředění, potlačují výskyt mikrobů v ovzduší či neutralizují pachy. Záporné ionty na sebe také vážou velmi jemné škodlivé částice, které padají jako prach k zemi a dají se snadno vyluxovat.

 

Topíte plynem či elektřinou? I tak čerpadlo vzduch/vzduch s výhodou využijete!

Tepelné čerpadlo vzduch/vzduch lze použít jako jediný zdroj vytápění, ale je třeba si uvědomit, že jím nelze ohřívat voda. Také není úplně vhodné pro dům s větším počtem malých místností, protože je pak nutné do nich teplý vzduch distribuovat například přídavnými větráky nebo připojit více vnitřních jednotek.

Mnohem častěji se tato čerpadla využívají jako ideální doplněk pro domy nebo byty s elektrickým a plynovým vytápěním, kde dokáží výrazným způsobem snížit náklady na teplo a elektřinu. Spolehlivě vytopí většinu domu a stávající zdroj tepla ho jen v případě potřeby doplní a zajistí ohřev teplé vody. 

Máte chatu nebo chalupu?

Pak je čerpadlo vzduch/vzduch pro vás jak dělané. Spolehlivě dokáže v době vaší nepřítomnosti temperovat chatu či chalupu na 10 °C, a když přijedete, tak jen přepnete na plný výkon a objekt rychle vytopí. Zapnout tepelné čerpadlo na plný výkon můžete i předem z domova pomocí aplikace na mobilním telefonu. Navíc temperací chráníte chatu či chalupu před nepříjemnou vlhkostí.

 

 

 

Ing. Marek Bláha

Je jednatelem společnosti IVT Tepelná čerpadla s.r.o., která je jedním z největších dodavatelů tepelných čerpadel v ČR. Jako absolvent ČVUT, obor Technika prostředí, se stal již v roce 1994 specializovaným projektantem tepelných čerpadel. Od té doby má se svým týmem za sebou více než 30 000 úspěšných realizací čerpadel od rodinných domů až po technicky unikátní aplikace v mnoha prestižních budovách.

Deset let působil jako místopředseda správní rady Asociace pro využití tepelných čerpadel. Dnes spolupracuje s několika dalšími předními světovými výrobci tepelných čerpadel, která jsou určená pro vytápění a chlazení velkých budov. Zároveň propaguje správné postupy při návrhu a montáži tepelných čerpadel mezi laickou i odbornou veřejností.

Mezi koníčky Marka Bláhy patří, kromě lyžování a cyklistiky, například i setinové veteránské rallye, které se nejezdí na rychlost, ale na přesnost.

IVT

Značka IVT je na českém trhu předním dodavatelem tepelných čerpadel do rodinných domů, komerčních i obytných budov. Od roku 1991 se v ČR pro značku IVT rozhodlo více než 30 000 zákazníků. Značka disponuje také největší montážní a servisní sítí IVT CENTRUM, která se stará o návrh, správnou instalaci, záruční a pozáruční servis. Tepelná čerpadla IVT najdete například v nejvyšší české budově AZ TOWER, Strahovském klášteře, vodním hradu Švihov, hudebním klubu SONO Centrum v Brně, v provozovnách Stavebnin DEK, ZOO Ústí nad Labem, autosalonech Volvo, BMW, Toyota, Lexus, Kia, Mini, Dacia, Renault, v saunových světech Saunia a na mnoha dalších zajímavých místech. Značka IVT je dlouhodobě zárukou kvality a spokojenosti.

Více informací na https://www.cerpadla-ivt.cz/.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení