chmi.cz (ČHMÚ)
15.10.2023 15:30:00

Po prvním sněžení, které bylo pozorováno už před týdnem na Sněžce, je dnešek prvním dnem, kdy na našich horách začíná, alespoň přechodně, ležet sníh, a to nejen v nejvyšších hřebenových polohách.

❄❄❄Po prvním sněžení, které bylo pozorováno už před týdnem na Sněžce, je dnešek prvním dnem, kdy na našich horách začíná, alespoň přechodně, ležet sníh, a to nejen v nejvyšších hřebenových polohách. Samozřejmě tento sníh ještě roztaje, ale po velmi teplém počasí z posledních týdnů je to poměrně výrazná změna.

❄❄❄Sněhové, případně krupkové, přeháňky či slabé bouřky se vyskytly po poledni nejdříve v Krušných horách a jednotlivá srážková pásma postupují dále k východu až jihovýchodu. Sněhové, smíšené a krupkové přeháňky se tak postupně mohou vyskytnout i na ostatních horách a při velmi silné přeháňce přechodně i trochu níže.

❄❄❄Přiložená fotka z webové kamery📷 a graf jsou z krušnohorského Klínovce🏔https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=klinovec

Podívejte se také: Výstraha ČHMÚ před mrazem ve vegetačním období Ve studeném vzduchu bude přes střední Evropu přecházet k východu oblast vysokého tlaku vzduchu.

Další videodokumentaci z Krušných hor můžete prohlédnou např. zde:

autorem videa je Jaroslav Řehák, FB skupina Amatérská meteorologie pro veřejnost

 

Pražská bouda


***Připomínáme možnost vyplnění dotazníku ohledně předpovědí ČHMÚ, který naleznete zde: https://forms.gle/ryrhCarA6fXUJGTb8

🙏Za jeho vyplnění a případné sdílení velmi děkujeme!

Obrázky



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty