chmi.cz (ČHMÚ)
13.10.2023 09:00:00

Počasí na počátku podzimu ještě bývá nakloněno houbám a houbařům. Baví i vás pátrat po kloboucích skrývajících se v podrostu?

🍄📅 Počasí na počátku podzimu ještě bývá nakloněno houbám a houbařům. Baví i vás pátrat po kloboucích skrývajících se v podrostu?

📊 I když úplně neplatí „co Čech, to houbař“, přesto podle nového výzkumu (z 1. – 4. září) pravidelně vyráží na houby třetina Čechů. Jen sotva pětina obyvatel ČR naopak houbaření vůbec neholduje.

🍄📑 Nejaktivnějšími sběrači jsou lidé na Vysočině – 18 % z nich dokonce vyráží na houby i několikrát za týden. Naopak nejméně často potkáme v lesích obyvatele hlavního města Prahy – z nich ale jen 20 % nesbírá houby vůbec.

⏰🕰 Ať už ale houbařící Češi bydlí kdekoli (a rovněž bez ohledu na věk či pohlaví), jednoznačně preferují pro hledání hub ranní hodiny – většina jich podle průzkumu vyráží do 9. hodiny.

🔎🍄 Nadpoloviční většina houbařů také upřednostňuje známá, léty prověřená houbařská místa a nehrne se do objevování nových, dosud neprobádaných lokalit.

 

ℹ️ Zajímají vás i další informace, které přinesl "houbařský" výzkum?

👉 Mrkněte sem:

https://zemedelec.cz/podle-pruzkumu-na-houby-chodi-pravidelne-temer-tretina-cechu/



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty