Řešení komfortního větrání pro malé prostory

Komfortní řízené větrání s rekuperací tepla už nemusí být výsadou pouze velkých domů a novostaveb. Nová kompaktní stropní jednotka dokáže při zachování vysoké kvality a výkonu garantovat stejný komfort větrání, jako standardní osvědčené větrací jednotky Zehnder – avšak bez omezení prostorem.

Komfortni_rizene_vetrani />
Plochá stropní větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex s rozměry 1068 x 868 x 327 mm je ideálním řešením výkonného komfortního větrání nenáročným na prostor pro instalaci.

 

Jedná se o nový model ComfoAir Flex, který je díky kompaktním rozměrům možné instalovat i do těch nejmenších domů a bytů, kde je důležité efektivní využití obytného prostoru. Její výška 327 milimetrů umožňuje montáž i do sádrokartonových podhledů, díky čemuž se stropní jednotka výborně hodí také pro rekonstrukce. Celý modulární systém má navíc maximální šířku 966 milimetrů, což umožňuje instalaci i například do obvykle velmi úzkých chodeb. Stropní větrací jednotka neklade nároky na podlahovou plochu a navíc nenarušuje harmonický vzhled interiéru – je prakticky neviditelná. Díky tomu odpadá nutnost volby mezi komfortním řízeným větráním a omezením drahocenného prostoru.

Montáž zjednodušená na minimum

Mezi hlavní výhody ploché větrací jednotky při projektování a realizaci patří promyšlený stavebnicový systém umožňující dokonale těsné napojení a flexibilita jednotky daná možností pravé i levé orientace vedení vzduchu. Snadnou montáž na strop a komfortní napojení přívodních a odtažných trubek pak umožňují čtyři 45stupňová otočná hrdla. To zkracuje dobu instalace a také snižuje riziko objednání nesprávné jednotky. Důmyslná konstrukce stropní větrací jednotky Zehnder ComfoAir Flex se zaměřením na přístupnost komponent pak umožňuje snadnou údržbu (výměnu filtrů) i případný servis.

 

Větrací systém s plochou jednotkou Zehnder ComfoAir Flex a modulárním systémem akustických tlumičů, filtrů a distribučních rozdělovačů.

 Dokonalý vzhled designových mřížek a ventilů

Samotné koncové výstupy pro přiváděný a odváděný vzduch bývají v místnostech diskrétně zakryty designovými mřížkami a ventily. Komponenty lze zvolit v bílém a černém lakovaném či v nerezovém provedení, a sladit je tak s designem interiéru.

 


Designový větrací ventil LUNA 125 optimalizuje proudění vzduchu a lze vybírat v bílém i atraktivním černém matném provedení.

 

Bc. Pavel Vořech, DiS.

produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast řízeného větrání české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Vystudoval VOŠ elektrotechnickou, obor Mechatronické systémy, a obor Aplikovaná technika na VŠPJ. Po praxi u firmy Optokon Jihlava se s rodinou přestěhoval do rodného Tábora a začal pracovat pro značku Zehnder – nejprve jako Technický poradce pro systémy komfortního větrání, později jako produktový specialista a produktový manažer. Svou hravou povahu realizuje při hrách s dětmi nebo na PlayStation, miluje hluboké i kontroverzní debaty o technologiích, politice, vesmíru, mimozemšťanech i filozofii, ale také dobré, klidně i velmi exotické, jídlo.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení