Způsob vytápění radiátorů a možnosti jejich připojení pro bezproblémovou instalaci

Z pohledu možných způsobů vytápění mohou být radiátory na teplovodní, kombinovaný i čistě elektrický provoz. V případě kombinovaného provozu je radiátor v topné sezóně vytápěn teplovodní soustavou, mimo sezónu využívá instalované elektrické topné tyče. Ta je umístěna uvnitř radiátoru a ohřívá topné médium na bázi oleje. 

 elektrický radiátor Zehnder Yucca Asym

Význam elektrických radiátorů v poslední době stoupá. Nabízí snazší instalaci, šetří prostor a náklady na technickou místnost a jednoduše se připojí do elektrické sítě. Nevyžadují tedy žádné stavební úpravy, což je výhodou zejména v případě rekonstrukcí. Například elektrický radiátor Zehnder Aura je dostupný ve variantě s předinstalovanou topnou tyčí MUSA ECO. Topná tyč zajišťuje úsporné a bezpečné elektrické vytápění v souladu se směrnicí EcoDesign. Je vybavena programovatelným termostatem udržujícím požadovanou teplotu v místnosti, dvouhodinovým časovačem a detektorem otevřeného okna. Ten zajišťuje automatické vypnutí radiátoru, pokud je otevřené okno a po jeho zavření se vrátí zpět do předchozího režimu. Radiátory tak mají nižší spotřebu a ve výsledku i menší dopad na životní prostředí.

 Úsporné a bezpečné vytápění radiátoru Zehnder Aura s tyčí MUSA ECO splňující požadavky na EcoDesign.

Pro libovolné připojení

Pokud nevybíráte radiátory do novostavby, ale do rekonstrukce, a přitom neplánujete kompletní výměnu rozvodů, budete muset respektovat původní přípojky, a tedy i umístění nových radiátorů. To by mohlo být komplikací z hlediska jejich připojení. Vždy se proto u výrobce ujistěte, že radiátory budou na stávající rozvody pasovat. Pro bytové a koupelnové radiátory Zehnder toto není handicapem, protože nabízíme široké možnosti a varianty připojení i kotvení tak, abychom vyšli maximálně vstříc každé stavbě i rekonstrukci. Značka Zehnder si navíc zakládá na tom, že veškeré příslušenství, jako například připojovací ventily, jsou nejen funkčním, ale také estetickým prvkem. Proto jsou dostupné v různých designech i barevných provedeních pro dokonalé sladění s radiátory.

www.zehnder.cz

 

  Ventily a termostatické hlavice Zehnder lze barevně sladit s radiátorem.

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení