Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
09.09.2023 14:36:42

Změna počasí až kolem středy. Do té doby až 30 °C

Na počasí u nás má zásadní vliv rozsáhlá tlaková výše. Počasí je zcela jasné, beze srážek, chladnější rána v údolích ojediněle doplňuje mlha. Také teploty jsou vlivem slunečna velmi nadprůměrné. Dosahují skoro 30 °C. V dalších dnech se 30 °C v nejnižších polohách už objeví s jistotou. Teplota ve výšce nad zemí je až o 7 °C vyšší, než je pro necelou polovinu září typické.

Změna se začne do Česka prosazovat až kolem středy. Navíc to vypadá, že bude jen přechodná, a po ní znovu převládne hezké počasí, ale už s citelně nižšími teplotami. Takže až do středy pěkné prodloužené léto, navíc s chladnějšími zářijovými nocemi, takže budovy už lze vychladit. A kolem středy studená fronta od západu, která navíc bude slábnout, takže pravděpodobně moc srážek nepřinese. Ochlazení však ano.


Předpověď počasí na další dny 

V neděli bude jasno nebo skoro jasno, k ránu ojediněle mlhy. Teploty 26 až 30 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 27 až 31 °C.

V úterý bude polojasno, postupně přibývání oblačnosti, ojediněle přeháňky. Teploty 27 až 31 °C.

Od středy bude zataženo až oblačno, od západu na většině území déšť, přeháňky, bouřky. Postupně v dalších dnech zlepšování počasí. Teploty 20 až 25 °C, na východě ještě i tepleji. Postupně 19 až 23 °C a později oteplování na 23 až 27 °C.

Ivo Svoboda

Vystudoval fyzickou geografii na Masarykově univerzitě se zaměřením na hydrologii a meteorologii. Počasí bylo jeho koníčkem už od dětství. Daří se mu skloubit odborné znalosti s publikační praxí (počasí, sportovní zpravodajství, životní prostředí, cestovní ruch).

Svůj profesní život Ivo Svoboda věnuje online marketingu (vedoucí projektů, SEO, content apod.), takže do článků vkládá i další přidanou hodnotu v podobě klíčových slov, logické struktury a bezchybné češtiny. Miluje přírodu, turistiku, zvířata a přirozenou dávku inteligence.

A rád sleduje v terénu extrémní projevy počasí, před kterými by drtivá většina z nás radši utekla.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty