Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  20.08.2003 09:18:44

Souhrn 19.8. na trzích USA


 

Dow Jones ukončil den díky závěrečným minutám obchodování v plusu

 

            Investoři dnes zůstali opatrní poté, co byly ohlášeny bombové útoky v Bagdádu na sídlo OSN a v Jeruzalémě, při kterých zahynuly desítky lidí. Dow Jones, který včera dosáhl maxima za posledních 14 měsíců se dnes po celodenní ztrátě nakonec otočil do plusu. Nasdaq opět vykázal silný nárůst, ke kterému přispěly hlavně akcie společnosti Broadcom (BRCM).

            Po uzavření trhu zklamaly investory výsledky společnosti Hewlett-Packard (HPQ), které nesplnily předpovědi ani ohledně zisku ani ohledně příjmů za druhé čtvrtletí. Většina poklesu prodejů pochází ze slabší poptávky v Evropě. Firma také mírně snížila projekci na třetí čtvrtletí.

            Předběžné číslo spotřebitelské nálady zaznamenalo pokles z červencové hodnoty 90,9 na 90,2, přičemž se očekával růst na 91,5. Pozitivním číslem bylo červencové zvýšení nově započatých staveb o 1,5%. Sektor stavebnictví tedy neovlivnily ani pomalu rostoucí úrokové sazby.

            Největší obchodní řetězec s výrobky pro zlepšení domácnosti Home Depot včera napodobil svého největšího konkurenta Lowe's a předčil očekávání analytiků ohledně zisku za druhé čtvrtletí. Byl také potvrzen výhled na celý rok. Dále však firma ohlásila, že účetní změny by měly snížit zisk na akcii v roce 2004 o 5 centů a to byla také příčina poklesu akcií.

Technologické akcie dnes táhly výrobci čipů. Akcie Broadcomu vzrostly o 10% poté, co společnost zvýšila výhled příjmů na současné čtvrtletí o 10%. Další firma spojená s čipy, Flextronic také zaznamenala výrazný růst poté, co dostala upgrade.





Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

23.08.2005Proventus Finance - souhrn týdne 15.8. - 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.01.2005Proventus Finance - souhrn 19.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.07.2004Proventus Finance - souhrn 19.7. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
22.03.2004Proventus Finance - souhrn 19.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec