Věra Stárová (GfK-Praha)
Obchod a služby  |  18.08.2003 08:47:00

V Německu má rychlost stále větší význam pro stahování z Internetu a nakupování online

Výsledky nového výzkumu na téma nakupování po internetu - Online Shopping Survey (OSS) 

Wiesbaden/Norimberk, 24.7. 2003Vysokorychlostní přístup na Internet pomocí A-DSL nebo T-DSL je stále oblíbenější. Na začátku roku již 7,4 miliony uživatelů Internetu objevilo rychlejší cestu na síť, což znamená, že se počet uživatelů  Internetu s vysokorychlostním přístupem oproti minulému roku více než zdvojnásobil oproti minulému roku

Uživatelé Internetu si zařizují vysokorychlostní (širokopásmový) přístup na Internet především proto, že jim umožňuje stahovat ze sítě speciální nabídky zábavy, jako jsou online hry, audio a video programy. Mimoto v 86 % uživatelé  vysokorychlostního přístupu nadprůměrně využívají možnosti nakupovat přes Internet. 

Například podíl těch, kteří si kupují technologicky nejnovější výrobky, jako jsou digitální kamery, mobilní telefony, počítače, hifi a elektrické spotřebiče pro domácnost, je v této skupině mnohem vyšší, než ve skupině uživatelů Internetu, která vysokorychlostní přístup nevlastní.

Uživatelé vysokorychlostního přístupu, ve výrazné většině muži, používají Internet  především pro pěstování svých vlastních zájmů jako je technika nebo hudba a zábava. Tito uživatelé jej ve srovnání s méně technokratickými uživateli Internetu nevyužívají tak intenzivně, pokud jde o jiné nabídky, jako je cestování nebo móda.

Také internetoví uživatelé v ČR mají o vysokorychlostní připojení zájem, jak ukazují výsledky studie On-line shopping 2003, kterou letos realizovala společnost GfK Praha. Až 80 % respondentů uvedlo, že má zájem o domácí využití vysokorychlostního internetu – z toho 22 % dokonce vážný zájem. Podrobnější výsledky českého On-line shoppingu 2003 budou zveřejněny v průběhu srpna.

Výzkumné šetření

V únoru roku 2003 se uskutečnilo telefonické dotazování celkem 1 010  německých občanů - uživatelů Internetu ve věku 14 - 69 let na téma využívání Internetu, úlohy Internetu pokud jde o nakupování (rozděleno do 29  kategorií výrobků a služeb), online bankovnictví a limitů, které má nakupování po Internetu. Jednalo se o dotazování pro výzkumný projekt Online Shopping Survey (OSS), který realizuje firma NFO Infratest společně s firmou ENIGMA GfK. Komplexní výzkumné šetření si lze objednat za  cenu 5 000 EURO na této adrese: Thomas Pauschert, ENIGMA GfK, Tel.: +49 611 999-6044, Fax: +49 611 999-6060, e-mail: tp@enigma-gfk.de, nebo Jörg Sunnus, ENIGMA GfK, Tel.: +49 911 395-4317, Fax: +49 911 395-4051, e-mail: joerg.sunnus@enigma-gfk.de.

ENIGMA GfK

Společnost ENIGMA GfK je součástí divize Média skupiny GfK Group a je specializovaná na výzkum trhu v oblasti nabídky informačních služeb pro TV, tisk, rozhlas a Internet.

The GfK Group

Skupina GfK Group, pátá největší organizace výzkumu trhu na světě, má čtyři obchodní divize - Consumer Tracking, Non-Food Tracking, Média a Ad Hoc výzkum.  Kromě 15 poboček v Německu má společnost více než 120 poboček a dceřiných společností působících v 50 zemích světa.  Z celkového počtu asi 5 000 pracovníků působí zhruba 1 450 přímo v Německu.  Pro další informace navštivte naši webovou stránku: www.gfk.com.

 






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688