Jak opticky zvětšit a prosvětlit prostor v místnosti - vyřeší to dveřní světlík

Redakce, 25.8.2023

Dveřní světlík prosvětluje a opticky zvětšuje prostor za dveřmi

Množství přirozeného světla patří mezi patří mezi jeden z hlavních atributů, na který se lidé při výběru bydlení zaměřují. Některé nemovitosti ale vlivem své orientace na světové strany příliš prosvětlené nejsou. S polečnost SOLODOOR nabízí pro takové domácnosti řešení v podobě dveřních světlíků. Jde o skleněnou plochu zasazenou do speciálních zárubní, která prosvětluje prostor za dveřmi a zároveň opticky zvětšuje prostor dané místnosti. Světlíky mohou být vyplněny standardním či bezpečnostním sklem. Bezpečnostní sklo je výrazně odolnější a pokud by přece jen došlo k jeho narušení, pak se podobně jako autosklo rozsype na drobné neostré úlomky, o které se nelze pořezat. Je tedy ideálním řešením především do rodin s malými dětmi a domácími mazlíčky.

SOLODOOR nabízí 2 druhy světlíků - boční světlík se instaluje po jedné nebo obou stranách dveří, nadsvětlík se umisťuje nad dveře. Případně je možné oba druhy světlíků nakombinovat a pustit tak do místnosti za dveřmi co nejvíce přirozeného denního světla. Maximální velikost stavebního otvoru, do kterého lze dveřní světlík nainstalovat, je 250x250 cm.

Dveřní světlíky umožňují efektivně pracovat s přirozeným světlem a díky tomu je možné dosáhnout úspory elektrické energie - kde je dostatek světla přirozeného, není potřeba tolik světla umělého.

Kromě výše uvedených funkčních benefitů jsou dveřní světlíky také designovým prvkem, díky kterému získá domácnost elegantní a moderní vzhled.

Dveřní světlíky jsou vytvořeny z upravené obložkové zárubně a vyrábí se na míru, což v prvním kroku vyžaduje především správné zaměření stavebního otvoru. Je určitě vhodné obrátit se na odborníky, kteří se zaměřením pomohou a následně s nimi konzultovat nejvhodnější řešení.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky