mzv.cz (MZv ČR)
05.08.2023 21:45:00

Z důvodů silných bouřek a přívalových dešťů dochází na území Slovinska k lokálním záplavám, které způsobují komplikace v dopravě či nepřístupnost některých lokalit. Přívalové deště a lokální záplavy - VAROVÁNÍ

VAROVÁNÍ: Přívalové deště a lokální záplavy

04.08.2023 / 09:00 | Aktualizováno: 05.08.2023 / 21:45

Z důvodů silných bouřek a přívalových dešťů dochází na území Slovinska k lokálním záplavám, které způsobují komplikace v dopravě či nepřístupnost některých lokalit.
Slovinsko aktivovalo Národní plán protipovodňové ochrany a záchrany.
Ministerstvo zahraničních věcí Slovinska vyzývá cizince, aby neprodleně opustili zasažené oblasti, zejména v okolí vodních toků.
Stále hrozí vysoké riziko nových povodní a sesuvů půdy. V některých částech jsou nadále neprůjezdné příjezdové komunikace. Situace se může rychle měnit.
Doporučujeme sledovat místní informační kanály a respektovat příslušná nařízení. Dále všem českým občanům doporučujeme se registrovat do systému DROZD.

Aktuální informace o provozu lze získat zde, v anglické jazykové verzi zde, popřípadě si můžete naladit dopravní informace v angličtině na rádiové stanici zde

V případě nouze lze kontaktovat nouzovou linku ZÚ Ljubljana 00386 41 679 103.




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty