Nové partnerství mezi AKE ČR a ACCON human resources management podporuje rozvoj komunitní energetiky

 

Asociace komunitní energetiky ČR (AKE ČR) a společnost ACCON human resources management, s.r.o., (AHRM) se spojily ve prospěch rozvoje komunitní energetiky. Vzniklé partnerství má za cíl posílit vzdělávání úředníků a zástupců obcí v uvedené oblasti obnovitelných zdrojů a jejich možného využití v praxi.

ACCON human resources management, s.r.o., člen skupiny ACCON GROUP, je specializovanou firmou na vzdělávání úředníků ve veřejné správě. Jejím primárním záměrem je stát se jednou z předních společností v oboru vzdělávání s důrazem na počet akreditací. AHRM se soustředí na oblasti spojené s rozvojem veřejné správy, jako jsou ochrana životního prostředí, energetika, stavební legislativa a mimo jiné také problematika ochrany dětí.

Výkonný ředitel společnosti AHRM Ladislav Kudláček k nově uzavřenému partnerství sdělil: „Jsme hrdí na naše partnerství s Asociací komunitní energetiky ČR. Společně se snažíme posílit vzdělávání úředníků a zástupců obcí v oblasti komunitní energetiky. Věříme, že naše spolupráce přinese významné výsledky a přispěje k lepšímu porozumění a rozvoji tohoto důležitého odvětví.“

Nadšení z nové spolupráce panuje i na straně AKE ČR. Patrícia Čekanová, prezidentka Asociace komunitní energetiky ČR, k němu uvedla: „Partnerství s ACCON human resources management, s.r.o., je pro nás velkým krokem vpřed. Věříme, že společným úsilím a sdílením odborných znalostí dokážeme posílit komunitní energetiku v naší zemi. Jsme přesvědčeni, že vzdělávání úředníků a zástupců obcí je klíčové pro dosažení udržitelné energetiky a podporu inovativních energetických projektů.“

Spolupráce mezi AKE ČR a AHRM má za cíl nejen zvyšovat povědomí o komunitní energetice, ale také podpořit udržitelnou energetiku a rozvoj komunitních iniciativ. V rámci partnerství budou realizovány akreditované vzdělávací programy pro průběžné vzdělávání řadových i vedoucích úředníků Ministerstva vnitra. V plánu je dále pořádání vzdělávacích seminářů pro volené zástupce měst a obcí, a to s důrazem na komunitní energetiku. AHRM se bude rovněž starat o údržbu a provoz zmíněných kurzů nebo seminářů, aby poskytovaly kvalitní vzdělávání a podporovaly inovativní přístup k energetickým projektům.

 

O Asociaci komunitní energetiky ČR

Asociace komunitní energetiky v České republice (AKE ČR) je společenství, které sdružuje příznivce decentralizace energetiky a podporuje výrobu čisté energie z obnovitelných zdrojů. AKE ČR mimo jiné spojuje energetické společnosti a vytváří energetické komunity po celé zemi. Jejím hlavním cílem je zvyšovat povědomí o možnostech využití komunitní energetiky a čisté energie z ekologických zdrojů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy