chmi.cz (ČHMÚ)
22.06.2023 06:41:00

Během dne bude klid, 🌩změna přijde večer a v noci na pátek, kdy čekáme místy bouřky, i velmi silné, doprovázené nebezpečnými jevy jako nárazy větru, krupobití a přívalové srážky.

🌡Do střední Evropy proudí od jihu teplý vzduch, zažíváme teplé ráno s teplotami mezi 18 a 14 °C. Odpolední teploty by měly překročit 📌tropických 30 °C na většině území (obr. 1). Během dne bude slunečno, snad jen horské oblasti a severozápad území budou mít vlivem oblačnosti sluníčka méně (obr. 2). 
🌩Změna přijde večer a v noci na pátek, kdy v souvislosti se zvlněnou studenou frontou čekáme místy bouřky, ⚠️i velmi silné, doprovázené nebezpečnými jevy jako nárazy větru, krupobití a přívalové srážky. 
👉Proto sledujte naše výstrahy, budeme je během dneška upřesňovat a průběžně o situaci informovat i na sociálních sítích.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty