amsp.cz (AMSP)
Výsledky  |  April 24, 2023 13:45:55, updated

Polovina českých domácností se alespoň občas uchýlí k nákupu v sousední zemi, vyplývá z průzkumu AMSP ČR - nordicchamber.cz


(CIANEWS) – Half of Czech households at least sometimes resort to shopping in a neighbouring country. 27% of respondents do so regularly. Czechs shop several times a year, especially in Poland (29%) and Germany (19%). In Germany, drugs are the most attractive, in Poland meat, fuel and cigarettes, in Slovakia and Austria alcohol. The Ipsos survey for the Association of Small and Medium-sized Enterprises and Sole Traders (AMSP CR) also showed that Czechs spend more than CZK 500bn annually on food purchases in Czech shops and CZK 55bn on cross-border purchases. The state thus loses more than CZK 10bn a year in VAT and excise duty.

Celý článek naleznete zde:
https://www.nordicchamber.cz/press/amsp-state-loses-czk-10bn-through-crossborder-purchases/

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR

AMSP ČR sdružuje od roku 2001 na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky, živnostníky i spolky. Je hlavním reprezentantem nejširšího podnikatelského segmentu v ČR, vedle legislativy, exportu, inovací, vzdělávání a financování MSP se zaměřuje na rodinné firmy, řemeslníky, začínající podnikatele, lokální producenty a pěstitele, malé obchodní a gastro provozovny, podnikatele 55+, ženy v podnikání a podnikatele na venkově.

Více informaci na: www.amsp.cz

Was this article: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Zobrazit sloupec