Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  02.02.2023 14:01:11

Šest krajských středních škol získalo dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský - celková výše dotace, kterou školy získaly, je 12,6 mil. Kč

Šest krajských středních škol získalo dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci tzv. šablon. Cílem programu je podpora rozvoje otevřené a vzdělané společnosti založené na znalostech, dovednostech a rovných příležitostech. Krajská rada dnes přijetí dotace ve výši téměř 12,6 milionu korun schválila.

Krajské školy a školská zařízení využívají různé příležitosti, jak zajistit financování svých záměrů. Jedním z významných zdrojů jsou dotace. V rámci „šablon“ jde především o možnost podpořit činnost kariérových poradců, školních psychologů, inovativní vzdělávání pracovníků ve školství i žáků samotných. Jde o velmi důležité profese, které mohou žákům středních škol usnadnit studium i rozhodování o směřování dalšího profesního života. Středočeský kraj klade velký důraz na to, abychom se v našich školách těmto podpůrným aktivitám věnovali. Má to pozitivní dopady jak pro žáky, tak pro pedagogy, ale i pro celý vzdělávací systém,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

O dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský požádaly Gymnázium Joachima Barranda Beroun, Gymnázium J. S. Machara, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Dvořákovo gymnázium Kralupy nad Vltavou, Střední škola designu Lysá nad Labem, VOŠ a SOŠ Březnice a VOŠ a SZeŠ Benešov. Celková výše dotace, kterou školy získaly, je 12,6 mil. . Všech šest škol počítá s využitím prostředků na činnost kariérových poradců, vzdělávání učitelů, na inovativní vzdělávání, některé školy počítají s odborně zaměřenými tematickými a komunitními setkáními. V případě vyšších odborných škol jde také o financování činnosti koordinátora spolupráce školy a zaměstnavatele VOŠ.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688