Roman Havlíček (Meteobox)
31.01.2023 13:18:29

I počátkem února bude pokračovat chladnější a větrné počasí se srážkami

 

Počasí u nás ovlivňuje oblast nízkého tlaku vzduchu nad severní Evropou a Islandem, s ní spojené frontální systémy postupují v čerstvém západním až severozápadním proudění přes střední Evropu dále k východu až jihovýchodu. I v dalších dnech budou pokračovat přechody jednotlivých frontálních systémů, v závěru týdne se pak začne více prosazovat tlaková výše se středem u Britských ostrovů, která se bude přesouvat nad Skandinávii.

 

Dnes bude velká proměnlivá oblačnost, místy sněhové přeháňky, v nižších polohách i srážky smíšené nebo dešťové. Na horách i trvalejší sněžení. K večeru od severozápadu srážky četnější.

Nejvyšší denní teploty 1 až 5°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem -2°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až severozápadní 3-8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor až 25 m/s, na východě přechodně i slabý.

 

V noci bude i nadále velká proměnlivá oblačnost, na většině území občasné sněhové přeháňky nebo sněžení, v nižších a přechodně i středních polohách i srážky smíšené nebo dešťové, postupně ubývání srážek. Ojediněle tvorba náledí, od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Nejnižší noční teploty 3 až -1°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až severozápadní 3-8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor až 25 m/s, na východě zpočátku i slabý.

 

Ve středu bude stále velká proměnlivá oblačnost, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, v nižších a polohách i srážky smíšené nebo dešťové. K večeru další přibývání oblačnosti a srážky četnější, především na horách pak mohou být i vydatnější. Ojediněle i bouřka. Ráno a později večer ojediněle náledí, od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Nejvyšší denní teploty 2 až 6°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem -1°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až severozápadní 4-9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 20 m/s, bude během dne zesilovat na 6-11 m/s, v nárazech až kolem 20 m/s, na horách až kolem 25 m/s.

Počasí <a href=1.2.2023" src="https://img.kurzy.cz/zpravy/obrazky/90/695490-i-pocatkem-unora-bude-pokracovat-chladnejsi-a-vetrne-pocasi-se-srazkami/2_w660h836.png" width="660" height="836" style="width: 660px; height: 836px;" />
 

I ve čtvrtek bude velká proměnlivá oblačnost, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, v nižších a polohách i srážky smíšené nebo dešťové. Zpočátku srážky četnější, ojediněle bouřka, na horách a na jihozápadě i srážky trvalejší a vydatnější. Ráno a večer ojediněle náledí, od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků nebo i závějí.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C.

Nejvyšší denní teploty 1 až 5°C, při déle protrhané oblačnosti ojediněle tepleji.

Vítr mírný až čerstvý západní až severozápadní 3-8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor kolem 25 m/s, na jihozápadě a východě území může vítr přechodně zeslábnout, večer pak slábnutí větru na celém území.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty