Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)
Údaje o firmách  |  10.11.1999 11:02:07

Microsoft kupuje společnost Entropic

Microsoft kupuje společnost Entropic, inovátora v oblasti technologie rozpoznávání řeči

Firma se bude zaměřovat na rozšiřující se možnosti rozpoznávání hlasu
na serverových platformách společnosti Microsoft.

Praha — 8. listopadu 1999 — společnost Microsoft Corporation potvrdila svoje odhodlání začlenit rozpoznávání řeči jakožto výkonnou a spolehlivou metodu pro práci s platformami Microsoft® Windows®. Proto dnešním dnem ohlásila akvizici firmy Entropic Inc., vedoucí světové firmy v oblasti softwaru a nástrojů pro rozpoznávání řeči. Prověřené zkušenosti společnosti Entropic v rozpoznávání řeči, vývoje dialogů a integrace telefonie doplní pokračující úsilí společnosti Microsoft za dosažení výbavy aplikací založených
na rozpoznávání řeči a podporování těch
to technologií. Technologie Entropic v oblasti rozpoznávání řeči dále společnosti Microsoft pomohou klást důraz na dosažení pokroku v oblasti telefonie, založené na serverové architektuře.

Inženýrský tým firmy Entropic pomůže společnosti Microsoft obohatit jeho SAPI (Speech Application Programming Interface; programové rozhraní pro rozpoznání řeči),
které je spolehlivou otevřenou sadou API jak pro základní systém rozpoznávání řeči (speech engine), tak pro vývojáře aplikací. Vývojáři budou schopni se SAPI
používat bohatý programovací model, který využívá COM (Component Object Model) pro snazší vývoj aplikací s rozpoznáváním řeči. Zákazníci přitom budou těžit ze širokých možností rozpoznávání řeči a syntezátorových systémů, poskytovaných celou řadou dalších dodavatelů.

Firma Entropic je nejvíce známa díky svým výzkumným a vývojovým softwarovým nástrojům pro zpracování řeči, které jsou vedoucími v této oblasti průmyslu, a to včetně nástrojů ESPS/waves+ a HTK.

“Jsme nadšeni tím, že Microsoft sdílí naši vizi ohledně poskytování telefonního přístupu k webu lidskou řečí a že hodlá takový přístup poskytnout všem typům uživatelů,” prohlásil John Shore, zakladatel a předseda firmy Entropic.

Těsně před akvizicí se firma Entropic nacházela uprostřed úspěšné kampaně namířené
ke druhému kolu financování.

Akvizice společnosti Microsoft nám umožní dokončit naši strategii - zasáhnout naší technologií rozsáhlejší část trhu, a učinit tak rychleji, než by to bylo možné kdybychom zůstali osamocenou firmou,” dodal Paul Finke, prezident a výkonný ředitel společnosti Entropic.

“Entropic přináší expertní zkušenosti a solidnost v podobě nepřerušené dráhy vývoje
a dodávek technologie rozpoznávání řeči a vývojových nástrojů světové třídy,” sdělil Doug Henrich, manažer divize Speech Product Group u společnosti Microsoft, a dodal: “Tým firmy Entropic nám pomůže rozšířit naše snahy ohledně API, jeho začlenění do scénářů serverově založené telefonie, a začít s integrací těchto znalostí do stávajících produktů společnosti Microsoft.”

Profesor Steve Young, viceprezident pro inženýrské práce a vedoucí vědeckých výzkumů
u firmy Entropic, bude se svými snahami pokračovat v anglické Cambridgi. Současně bude udržovat svoje působení společně s Cambridge University jako předseda její skupiny
p
ro oblast řeči, vizí a robotiky. Toto uspořádání rozšiřuje působení společnosti Microsoft v Cambridgi, která se počítá mezi výzkumné základny Microsoftu.

Většina z inženýrských zaměstnanců firmy Entropic se v současné době nachází ve svém ústředí Washingtonu, D.C., a v kanceláři z Cambridge. Tito se buď přemístí do Redmondu nebo budou pokračovat v Cambridgi. Kancelář ve Washingtonu, D.C., bude zavřena; kancelář v Cambridgi zůstane otevřena pro poskytování podpory svého výzkumu a vývoje a pro další rozvoj vztahů s Cambridge University. Brian Corbett, vedoucí operací (COO, Chief Operating Officer) u firmy Entropic, zůstane v jejím předsednictvu ještě po určitou dobu, aby pomohl s přechodem zákazníků. John Shore a Paul Finke se hodlají věnovat jiným záležitostem.

Akvizice firmy Entropic je součástí dlouhodobého odhodlání společnosti Microsoft poskytovat ve svých produktech technologii rozpoznání řeči. Během několika posledních let učinila společnost Microsoft značné investice do vytvoření vývojových týmů světové kvality, zahájení výzkumných prací na celém světě a do spolupráce s ostatními vedoucími firmami, jako například Lernout & Hauspie.

Kontakt: Jozef Belvončík

Telefon: +420 (2) 611 97 111

Email: jozefb@microsoft.com

 

Informace o společnosti Microsoft® naleznete na http://www.microsoft.com/cze

Posláním společnosti MicrosoftČR je přinášet  pozitivní změny do každodenního života našich lidí. Kdekoliv lidé pracují, učí se nebo si hrají, usilujeme o usnadnění jejich života prostřednictvím informačních technologií nejvyšší světové úrovně, které jsou lokalizovány nebo přizpůsobeny našemu trhu. Microsoft je připraven přispět
ke zkvalitnění vzdělání, zvýšení produktivity práce, pozvednutí konkurenceschopnosti našich firem a umožnění integrace našeho státu do NATO a EU podporou rozvoje dovedností v oblasti informačních technologií
a počítačové gramotnosti v naší zemi.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688