mmr.cz (MMR)
Z regionů  |  30.09.2022 13:10:24

MMR: Čtyři podzimní soboty přinesou živé vysílání z míst, kde fondy EU pomáhají

Ministerstvo pro místní rozvoj na podzim přinese pokračování oblíbených Dnů otevřených dveří. V živě vysílaných přenosech přes YouTube a Facebook se diváci tentokrát podívají do dalších čtyř českých, moravských a slezských měst na místa, kde fondy EU pomáhají. Putování zahájíme v Bruntálu v sobotu 1. října. Cheb své projekty poodhalí 8. října, o týden později 15. října naváže Turnov a jako poslední bude vysílání z Valtic, a to 5. listopadu. Všechna živá vysílání startují v 10 hodin a potrvají do 12 hodin. Akce představí známé památky, jako například Bruntálský nebo Valtický zámek, Chebský hrad, či Muzeum Českého ráje. Zájemci ale uvidí i další zajímavé a méně známé lokality.
„Online Dny otevřených dveří jsme s úspěchem vyzkoušeli již v loňském roce. Jejich výhodou je, že si diváci mohou zajímavá místa, podpořená z evropských fondů, prohlédnout z pohodlí domova,“ uvedla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu. „Divákům se v každém městě představí přibližně 8 projektů, přičemž řada z nich může sloužit i jako tip na výlet.“ dodala Grabmüllerová.

Virtuální návštěvu Bruntálu, města mezi horami a vodou, mohou zájemci sledovat 1. října od 10:00 hodin. Během online přenosu účastníci navštíví komplex místního muzea a zámku, denní stacionář pro seniory, gastrocentrum střední školy či zmodernizovaný autobusový terminál.

Dvouhodinové živé vysílání z královského města Chebu začne 15. října od 10:00 hodin. V rámci přenosu se představí například Goethův naučný lesopark, opravený Chebský hrad nebo zrekonstruovaný hrázděný statek v blízkém Milíkově, ale i nové přírodovědné centrum u Domu dětí a mládeže.

O týden později 22. října od 10:00 hodin se mohou diváci těšit na přenos z Turnova, vstupní brány do Českého ráje. Zde se diváci podívají mimo jiné do polyfunkčního komunitního centra, nové expozice Muzea Českého ráje nebo do modernizovaných učeben jedné z místních základních škol.

Letošní poslední přenos začne 5. listopadu od 10:00 hodin z vinařského města Valtice a vína se budou týkat také některé z představených projektů. Navštívíme například nové centrum pro praktickou výuku zdejší Střední odborné školy vinařské a středního odborného učiliště zahradnického a podíváme se, jak fondy EU pomáhají s podnikáním ve vinařství Moravíno. Valtice jsou také vyhledávaným turistickým cílem, a proto vyzkoušíme Stezku bosou nohou, nebo se svezeme po cyklostezce podél bývalé železné opony.

Všechny živé přenosy bude možné sledovat na webových stránkách http://www.kdefondyEUpomahaji.cz/ nebo na Facebookovém profilu Kde fondy EU pomáhají a také na stejnojmenném YouTube kanálu – zde bude také možné si všechny přenosy pustit ze záznamu.
Čtyři podzimní soboty přinesou živé vysílání z míst, kde fondy EU pomáhají
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688