Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  27.09.2022 19:08:43

Mladá Boleslav: Úspěšná koalice bude pokračovat, Bouška se stane primátorem na jaře 2024

Lídři uskupení ANO 2011 a Volba pro Mladou Boleslav, ODS, Starostů a nezávislých a Hlasu pro Boleslav jsou dohodnutí na koaliční spolupráci v novém období 2022-2026. Prakticky tak navážou na předchozí čtyřletku. Nová koalice bude mít 26 mandátů v 33členném zastupitelstvu, což je 74 procent. O primátorský post se rozdělí lídr vítězného uskupení ANO 2011 a Volba pro Mladou Boleslav Jiří Bouška s Raduanem Nwelatim, lídrem kandidátky ODS, která získala ve volbách druhý nejvyšší počet hlasů.
Primátor Raduan Nwelati, první náměstek Jiří Bouška a náměstci primátora Daniel Marek a Robin Povšík
Primátor Raduan Nwelati, první náměstek Jiří Bouška a náměstci primátora Daniel Marek a Robin Povšík
 

 
 
„Velmi si cením důvěry, kterou nám Boleslaváci projevili ve volbách. Jsem vděčný za obrovskou podporu, děkuji za všechny hlasy a s pokorou přijímám tento silný mandát. Věděl jsem, že vyjednávání koalice je úkol pro mě. Bylo přirozené, abychom navázali na naši mnohaletou spolupráci a vyjednávali s našimi dosavadními partnery. Do jednání jsem šel s jasným cílem. Vím, že nás čekají těžké časy a je nutné udělat maximum pro zajištění stabilního prostředí ve městě směrem k vládě, Středočeskému kraji, nemocnici, automobilce ŠKODA AUTO a okresní hospodářské komoře. Zároveň jsem chtěl, aby výsledek reflektoval přání voličů. Aby toho bylo možné dosáhnout, bylo potřeba, aby všichni ve vedení staronové koalice měli ve své gesci témata, ke kterým mají z pohledu minulosti blízko nebo je ve svých programech považují za prioritní. Zachováme si tím stabilitu. Žádné dohadování nebo válčení by nám tu nepomohlo. Proto jsem byl schopen upozadit osobní ambice ve prospěch dobrého fungování města. Domluvili jsme se, že rok a půl zůstane primátorem Raduan Nwelati, společně připravíme dva nejbližší rozpočty města a na jaře roku 2024 si posty vyměníme. Do té doby považuji za jednu z priorit nastartovat čerpání více než jedné miliardy korun na projekty pro Mladou Boleslav a dalších 62 obcí, tuto částku se nám už v předchozím období podařilo vyjednat z Integrovaných teritoriálních investic. Právě v rozpočtu pro rok 2024 musíme mít velkou část takto spolufinancovaných investic připravených. Rozpočty v Boleslavi obvykle schvalujeme až v úvodu aktuálního roku, a proto jsem při vyjednávání o nové koalici navrhnul právě tento termín. Zároveň jsme se domluvili, že ANO a Volba pro Mladou Boleslav bude mít jednoho dalšího náměstka,” řekl lídr vítězného uskupení ANO a Volba pro Mladou Boleslav Jiří Bouška, jenž převezme post primátora a bude jím v dalších zhruba dvou a půl letech z čtyřletého období.
Dosavadní primátor Raduan Nwelati dodal: „I já bych chtěl především poděkovat voličům, kteří nám dali svůj hlas a kteří podpořili jak nás, tak i všechny naše koaliční partnery z minulých let. Zisk 74 procent hlasů v součtu považuji za velmi dobré vysvědčení naší společné práce. Ke staronovému partnerství pro nadcházející čtyři roky bych uvedl, že i já vnímám, že příští časy - vlivem očekávaných turbulencí ekonomiky - nemusí být vůbec jednoduché, a proto vítám konstruktivní přístup vítěze voleb a jsem připraven v rámci staronové koalice svými dlouholetými zkušenostmi pomoci stabilitě a dalšímu úspěšnému rozvoji města. Věřím, že společně s koaličními partnery budeme všichni plnit naše předvolební programy, které jsme prezentovali a které se nerozporují a spíše se doplňují.“
V uplynulém čtyřletém období tvořila koalici v Mladé Boleslavi ODS, ANO a Volba pro Mladou Boleslav, Starostové a nezávislí a ČSSD. Na takřka stejném půdorysu tedy vznikla i současná dohoda.
Volební výsledek vnímám jako ocenění naší dosavadní práce, za což bych chtěl všem voličům poděkovat. Jsem rád, že můžeme pokračovat ve stávající koalici, je za námi vidět spousta projektů, které se povedly a můžeme na ně být právem pyšní. Zároveň je před námi mnoho práce v nelehké době, ale věřím, že společnými silami budeme Boleslav rozvíjet i nadále,“ řekl za Starosty a nezávislé Daniel Marek, který bude nadále náměstkem.
„Zastupitelé Hlasu pro Boleslav plně respektují výsledky voleb a vůli voličů. V rámci respektu k vůli voličů, kteří rozhodli o vítězství hnutí ANO a Volby pro Mladou Boleslav, a jednoznačné podpoře jejich lídra Jiřího Boušky plně podpoří povolební uspořádání, které vítěz voleb Jiří Bouška navrhne. Toto stanovisko se váže výhradně k personálnímu uspořádání budoucí koalice a k rozdělení jednotlivých gescí v rámci řízení města Mladá Boleslav,“ řekl lídr Hlasu pro Boleslav Robin Povšík, který bude uvolněným radním.
I v novém období rada města jedenáctičlenná. Čtyři křesla bude mít uskupení Volba pro Mladou Boleslav a ANO, čtyři křesla bude mít ODS, TOP 09 a Nezávislí, dvě křesla budou mít Starostové a nezávislí a jedno křeslo bude mít Hlas pro Boleslav.

Složení rady města:

Raduan Nwelati (ODS), primátor města, poté na jaře 2024 první náměstek primátora
Jiří Bouška (ANO+VpMB), první náměstek primátora, poté na jaře 2024 primátor města
Miroslava Kašpárková (ODS), náměstkyně primátora
Daniel Marek (STAN), náměstek primátora
kandidát ANO+VpMB bude upřesněn, náměstek primátora
Robin Povšík (Hlas pro Boleslav), uvolněný radní
kandidát ODS, neuvolněný radní
kandidát ODS, neuvolněný radní
kandidát ANO+VpMB, neuvolněný radní
kandidát ANO+VpMB, neuvolněný radní
kandidát STAN, neuvolněný radní
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 27.9.2022 / 27.9.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688