Research (eToro)
Kryptoměny  |  26.09.2022 14:23:00

Bitcoin dosáhl nejnižší týdenní uzavírací hodnoty od roku 2020


Bitcoin, největší světové kryptoaktivum, klesl na nejnižší týdenní uzavírací hodnotu od konce roku 2020. Propad uprostřed týdne srazil cenu ve středu až na 18 117 USD na platformě eToro. Později v průběhu týdne se cena navzdory volatilnímu obchodování poněkud zotavila a nyní se pohybuje kolem 18 500 USD

Ether se mezitím nadále potýká s následky sloučení. Zatímco se token pohybuje blíže deflačním metrikám (o tom více níže), stejně jako bitcoin a další kryptoaktiva, cenu ovlivnily rozsáhlejší makro podmínky na investičních trzích.

Minulý týden ve středu se cena etheru pohybovala až na úrovni 1 220 USD, než došlo k mírnému oživení. Nyní se na platformě eToro obchoduje kolem 1 273 USD

 

Společnost Apple naskočila na vlnu NFT

Tiché doplnění standardizovaného přijímání aplikací založených na NFT společností Apple je pro trh velkým krokem vpřed. Z hlediska technologických ekosystémů je Apple mimořádně silný. V uplynulém roce jsme byli svědky velkých bitev s firmami jako Meta o App Store společnosti Apple a vážných otázek ohledně jeho moci.

Z tohoto důvodu by se přijetí technologie NFT na této platformě nemělo podceňovat. Je zde však významná výhrada. Největším problémem mnoha vývojářů s obchodem s aplikacemi je astronomické snížení jejich příjmů. Apple si od vývojářů účtuje přibližně 30% provizi, což je pro každého, kdo je na tomto ekosystému závislý, obrovská část výdělku. 

Ačkoli to zcela jistě zmírní přijímání vývojářů zaměřených na NFT v této oblasti, stále se jedná o zajímavý krok vpřed, který by neměl být podceňován, pokud jde o širší trh. Existují i jiné platformy NFT s mnohem nižšími provizními náklady - žádná z nich však nemá takový dosah a vliv jako Apple App Store.

 

Emise etheru po sloučení prudce klesá

Více než týden od sloučení nyní úroveň emisí Etheru podle Ultra Sound Money klesla o přibližně 98 %. Zatímco před sloučením by v síti za týden vzniklo přes 130 000 nových tokenů ETH, za 10 dní od sloučení jich bylo vytvořeno jen 8000. 

Velkou otázkou nyní je - proč nejsme svědky toho, že by se na trhu prosadilo "deflační" prostředí? Celkově síť stále vytváří více ETH, než spaluje - stále přibližně v poměru dvě ku jedné. Ale úroveň nových tokenů přicházejících do sítě se podstatně snížila.

 

Máme tu také zastřešující makroekonomické efekty volatility trhu, které kolísají cenou. Pro Merge to vždycky bylo těžké prostředí, ve kterém bude debutovat, ale na nový způsob podnikání sítě je ještě brzy. 

 

Propad cen GPU v Číně

 

Cena klíčových grafických karet používaných při těžbě kryptoměn v posledních dnech prudce klesla, informoval list South China Morning Post (SCMP). Zatímco ceny klesají s tím, jak se začínají uvolňovat dodavatelské řetězce, ve dvou měsících kolem Ethereum Merge byl propad velmi znatelný.

Klíčem k tomu je mnohem nižší intenzita sítě Ethereum po sloučení a výrazně snížené požadavky na výpočetní výkon pro těžbu. V roce 2021 byly takové GPU v centru krize dodavatelského řetězce, neboť ceny prudce vzrostly. Nedostatek polovodičů způsobil prudký nárůst cen zejména ojetých automobilů, protože výrobci se zaměřili na lukrativnější oblasti trhu.

Sloučení má reálný ekonomický dopad. Vliv Etherea, a potažmo dalších kryptoaktiv, by se v této souvislosti neměl podceňovat. Čas ukáže, co dalšího pocítí dopad přechodu na proof-of-stake, ale prozatím mohou klesající ceny GPU u některých - zejména u těžařů bitcoinů - vyvolat oslavy!

Simon Peters, eToro

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

 

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

 

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688