Patrik Madle (ČSOB)
Lidé  |  26.09.2022 11:27:37

Změny ve vedení skupiny ČSOB

Cílem skupiny ČSOB je zůstat silnou finanční skupinou, nejdostupnější pro všechny klienty v České republice, pokračovat ve zjednodušování služeb, digitalizaci a inovacích. Zjednodušení se nyní promítne i do vnitřního fungování a organizační struktury. S účinností od 1. října 2022 dojde ke snížení počtu členů představenstva skupiny ČSOB z osmi na sedm. Cílem této změny je ještě více propojit jednotlivé agendy nejvyššího managementu.

Martin JarolímMartin Jarolím se stane od 1. ledna 2023 novým členem představenstva ČSOB zodpovědným za oblast Retailu. Martin pracuje ve skupině KBC již od roku 2001, z toho do roku 2014 v ČSOB v České republice, v letech 2014-2016 jako seniorní manažer v ústředí KBC v Belgii, a od roku 2016 je členem Výkonného výboru banky K&H (dceřiné společnosti KBC) v Maďarsku zodpovědným za oblast Retailu. Jeho jmenování členem představenstva ČSOB podléhá schválení ČNB.

Marcela Suchánková, dosavadní členka představenstva ČSOB zodpovědná za oblast IT & zpracování operací, se ujme role výkonné ředitelky Investičních produktů skupiny ČSOB, ředitelky české pobočky KBC Asset Management a generální ředitelky ČSOB Penzijní společnosti. V těchto rolích nahradí Martina Vaška, který převezme po Jiřím Feixovi pozici generálního ředitele Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. O nové pozici Jiřího Feixe v rámci skupiny ČSOB bude teprve rozhodnuto. Jmenování Marcely Suchánkové i Martina Vaška podléhá schválení ČNB.

Jan Sadil, dosavadní člen představenstva ČSOB, zodpovědný za Retail se po vzájemné dohodě rozhodl skupinu ČSOB k 30. září 2022 opustit.

Česká společnost nyní prochází velmi náročným obdobím, energetická krize i ekonomická situace zvyšují očekávání i od nás. Proto je mým cílem dát nový impuls k rozvoji našich služeb, zaměřit se ještě více na zákaznickou spokojenost a zjednodušení našich služeb. Budeme pokračovat v osobním přístupu a péči o naše klienty, ať budou řešit finance, pojištění, nebo investice, a nadále budeme pomáhat lidem v náročných obdobích. Chceme se dál zaměřovat na udržitelnost ve všech oblastech, na rychlé, jednoduché a pro klienty užitečné inovace a srozumitelné digitální služby. Janu Sadilovi patří obrovský dík za mnohaletou skvělou práci a přeji mu hodně dalších úspěchů jak v pracovním, tak i osobním životě. Velké poděkování náleží i Marcele a Jiřímu za jejich cenný přínos v dosavadních rolích. A samozřejmě všem výše zmíněným kolegům přeji, ať se jim v novém působení daří,“ uvádí Aleš Blažek, generální ředitel skupiny ČSOB.

Složení představenstva ČSOB od 1. října 2022:

Aleš

Blažek

Jiří

Vévoda

Martin

Jarolím

(od 1.1.2023)

Ján

Lučan

Tom Blanckaert

Petr

Hutla

Michaela

Bauer

(dříve Lhotková)

Generální ředitel

Řízení financí

Retail

Vztahové bankovnictví

Řízení rizik skupiny

Řízení úvěrů a udržitelnost

Technologie a inovace

Skupina ČSOB vloni hospodařila s čistým ziskem 16,2 miliardy korun, Čistý zisk z hospodaření společnosti za první pololetí 2022 činil 10,1 miliardy korun. Už více než milion klientů používá aplikaci ČSOB Smart. Kvalita úvěrového portfolia klientů byla na nejvyšší úrovni od roku 2008.

V soutěži Mastercard Banka roku 2021 ČSOB získala 1. místo v kategorii Hypotéka roku a 2. místo v kategorii Udržitelná banka roku. V hodnocení Hospodářských novin se ČSOB umístila na 3. místě v kategorii Nejlepší banka a dále získala 3. místo v kategorii Bankovní inovátor za virtuální asistentku Kate. Od magazínu Global Finance ČSOB obdržela čtyři ocenění pro rok 2022 za oblast Udržitelné finance v rámci střední a východní Evropy. Zároveň získala od Global Finance ocenění Nejlepší banka v ČR za rok 2022. Stejné ocenění pak získala i od Euromoney. V rámci ocenění Zlatá koruna získala skupina ČSOB 1. místo za operativní leasing a 3. místo za ČSOB Autopůjčku od ČSOB Leasing. Dále získala celkem pět stříbrných ocenění v různých kategoriích.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688