mpsv.cz (MPSV)
Dotace  |  19.09.2022 14:30:00

MPSV podpoří z evropských peněz zaměstnanost v regionech

Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo v polovině září v rámci Operačního  programu Zaměstnanost plus (OPZ+) výzvu na podporu zaměstnanosti v regionech. Zaměřuje se zejména na lidi ohrožené sociálním vyloučením. Projekty budou  realizovat krajské pobočky Úřadu práce ČR, mezi něž bude rozděleno 400 mil.

Projekty budou zaměřené na uchazeče a zájemce o zaměstnání evidované na Úřadu  práce ČR. Jedná se o lidi ohrožené sociálním vyloučením a lidi žijící v sociálně vyloučených  lokalitách, kteří se významně podílí na celkové nezaměstnanosti. Krajské pobočky Úřadu  práce ČR zajistí těmto lidem individuální pomoc, aby se mohli zapojit do běžného života.  Jedná se o komplex služeb začínající poradenstvím, přes motivační aktivity, rekvalifikace  až po dotované pracovní místo a další.  

V rámci projektů bude Úřad práce ČR spolupracovat s neziskovými organizacemi, což  umožní řešit problémy těchto lidí komplexněji. Zapojí se i terénní pracovníci, kteří v regionu se sociálně vyloučenými již dlouhodobě pracují. Díky finanční podpoře se otevře dostatečný prostor pro poskytování poradenství zaměřeného na energetickou chudobu  a dluhové poradenství, které je pro ucelenou pomoc nezbytné. 

S realizací obdobných projektů má již Úřad práce ČR zkušenosti z Operačního programu  Zaměstnanost, v rámci něhož realizuje v Moravskoslezském kraji projekt Příležitost dělá  zaměstnance. Projekt si dal za cíl pomoci více než tisícovce účastníků získat práci.  Základem je dlouhodobá práce s lidmi, získání si jejich důvěry a následně pak pozvolná  příprava na zapojení se do pracovního procesu. V Ústeckém kraji obdobný projekt nese  název Společně to dokážeme. Jednou z aktivit byla tzv. práce na zkoušku, kdy si účastník  i zaměstnavatel mohli vyzkoušet, zda jim spolupráce vyhovuje. Poskytován byl finanční  příspěvek na částečnou úhradu mzdových nákladů zaměstnavateli, který přijal do pracovního poměru účastníka projektu.  

Aktuální informace o výzvě Realizace nástrojů politiky zaměstnanosti na regionální úrovni a dalších vyhlášených výzvách z Operačního programu Zaměstnanost plus jsou dostupné v přehledu výzev OPZ+.


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688