kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  13.09.2022 10:12:13

Zlínský: Krajští zastupitelé se seznámili s novou vizí zlínské nemocnice

13.9.2022
Krajští zastupitelé se seznámili s novou vizí zlínské nemocnice

Krajští zastupitelé byli včera seznámeni s novou vizí výstavby centrálního pavilonu v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. V první etapě má být vybudován funkční polyblok urgentní medicíny nemocnice.

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nový centrální pavilon, který má být takzvaným srdcem Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně (KNTB), by měl podle nové vize stát u hlavní brány. Shodla se na tom vedení Zlínského kraje, KNTB a magistrátu města Zlína.

Krajští zastupitelé vzali změny v přípravě stavby centrálního pavilonu na vědomí na včerejším zasedání. Žádost o změnu územního plánu, která se týká výšky budovy, schválilo zastupitelstvo města Zlína už 8. září. Dalším krokem teď bude úprava investičního záměru a následné práce na studii, která zpřesní podobu nového objektu.

Nový pavilon s internou, urgentním příjmem a dalšími odděleními měl původně stát v areálu KNTB na místě bývalé prádelny. Projekt vycházel z koncepce generelu z roku 2008. „Na základě provedené analýzy byla původní varianta vyhodnocena jako nevhodná, zejména s ohledem na požadavky moderní medicíny, které definovaly vedení nemocnice a samotní lékaři. Nároky na velikost objektu se na základě toho navýšily o třicet procent. Tak velká budova by na původním místě zkomplikovala další rozvoj nemocnice, proto bylo nutné hledat nové řešení,“ vysvětlil hejtman Radim Holiš a dodal: „Změnou umístění objektu zohledňujeme všechny okolnosti a jdeme vstříc většímu komfortu pacientů a zdravotníků. Všichni zainteresovaní partneři, tedy vedení Zlínského kraje, nemocnice i města Zlína se na této variantě shodují, protože splňuje všechny vstupní podmínky, které jsme si stanovili. To všechno s ohledem na finanční možnosti nemocnice a kraje.“

V první etapě by mělo být vybudováno urgentní jádro nemocnice, tedy urgentní příjem, intenzivní lůžka, operační sály či potřebný počet standardních akutních lůžek.

„Rekonstrukce a dostavba areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně řeší akutní potřeby i dlouhodobý rozvoj krajské nemocnice efektivně, udržitelně a dává jí perspektivu moderní nemocnice pro špičkovou medicínu i komfort pacientů,“ doplnila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Výstavba centrálního pavilonu umožní provoz nemocnice bez omezení. „Další výhodou umístění je zachování stávající areálové páteřní komunikace bez nutnosti budování té objízdné obslužné komunikace ve svahu, nebudeme muset řešit ani velké přeložky a provizoria na infrastruktuře. Objekt nám také umožní prostorovou i logistickou návaznost oborů akutní medicíny a realizaci všech částí urgentního příjmu v jedné etapě,“ vysvětlil předseda představenstva KNTB Jan Hrdý.

13. 9. 2022

? Kontakt pro média:

Soňa Ličková
tisková mluvčí Zlínského kraje
577 043 190, 602 671 376
sona.lickova@kr-zlinsky.cz

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688