Research (eToro)
Kryptoměny  |  12.09.2022 16:38:38

Kryptotrhy rostou, s tím jak se blíží sloučení


Trhy s kryptoměnami v uplynulém týdnu zaznamenaly rallye, s tím, jak se blíží posledních 72 hodin před sloučením sítě Ethereum. Tato událost soustřeďuje pozornost všech zainteresovaných v tomto sektoru, a to jak investorů, tak uživatelů, kteří čekají na to jak ovlivní celý trh (více níže). 

 

Minulý týden ether, token spojený s blockchainem Ethereum, v průběhu týdne posílil o zhruba 10 %, a to i přes středeční poklesy. Token zahájil týden obchodováním kolem 1 560 USD, než v polovině týdne klesl pod hranici 1 500 USD. Od tohoto bodu se odrazil a nyní se obchoduje těsně pod hranicí 1 720 USD

Bitcoin mezitím také zaznamenal cenový skok. Poté, co začal týden těsně pod úrovní 20 000 USD, klesl pod 18 500 USD, než se zase zvedl a nyní se obchoduje kolem 21 600 USD, což představuje nárůst přibližně o 8 % za sedm dní. Hojně se hovořilo o takzvaném "short squeeze" na bitcoinu, kdy se býčí investoři vrhli na prodejce krátkých pozic. 

Tento týden by mohla s cenami pohnout řada ekonomických údajů, přičemž nejpravděpodobněji by mohly kurz posunout ukazatele inflace v USA.

 

Google spustil počítadlo Ethereum Merge

S blížícím se termínem sloučení Etherea zveřejnila společnost Google ve svém vyhledávači odpočítávací hodiny. Při vyhledávání "Ethereum Merge" se zobrazí časomíra zobrazující odpočet do dokončení The Merge. 

Všechny pohledy v kryptoměnové komunitě se nyní upírají na tuto dlouho očekávanou událost a na trhu se zvyšuje značná aktivita. Uživatelé a investoři se před dokončením události staví do pozic. Token a jeho blockchain sice není největší podle tržní kapitalizace, ale má v tomto odvětví obrovský vliv a je jednou z nejrozšířenějších platforem pro fungování projektů v oblasti kryptoměn

Tato horečná aktivita znovu rozvířila diskusi o údajném "flippeningu", který se uskuteční v roce 2023. Jedná se o událost, která je v kryptoměnové komunitě velmi oblíbená a při níž cena etheru předstihne cenu bitcoinu. I když jsme od tohoto výhledu ještě poněkud vzdáleni, o mnohém se rozhodne, až lépe porozumíme ekonomickým dopadům The Merge. 

 

Shromažďují se důkazy o "medvědím trhu" v oblasti kryptoměn

S tím, jak si trh i nadále prochází neklidnými časy, přibývá příkladů institucionálního "bear buildingu" - kdy významní hráči získávají podíly na aktivech za výhodné ceny. 

Jeden z nejvlivnějších hráčů v tomto prostoru, Michaela Saylor se svým Microstrategy, oznámil svůj záměr prodat akcie v hodnotě 500 milionů dolarů, aby mohl financovat další akvizice kryptoaktiv. V takových tržních podmínkách se nejedná o neobvyklý krok. Má zajistit likviditu pro nákup aktiv považovaných za podhodnocená - což si Saylor se svou bitcoinovou strategií zjevně myslí. 

Vedoucí pracovník společnosti State Street Irfan Ahmad v komentáři pro australský zpravodajský list Sydney Morning Herald uvedl, že navzdory volatilitě klienti firmy stále nakupují v této oblasti. S takovou řadou projektů a rostoucí sofistikovaností sektorů se podle Ahmada klienti firmy pragmaticky ptají na to, jak mohou získat větší přístup do této oblasti. 


 Simon Peters, tržní analytik ve společnosti eToro

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po 15:37  Bitcoin vyskočil nad 69 000 $ X-Trade Brokers (XTB)
Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688