Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  11.09.2022 10:02:42

Dopravní podnik Mladá Boleslav oslavil 25 narozeniny

Obrovský zájem veřejnosti – tak lze shrnout oslavu narozenin Dopravního podniku Mladá Boleslav. Ten si v sobotu 10. září připomněl 25 let od svého založení akcí pro veřejnost u nákupního centra Olympie. Celým dnem provázely večerníčkové postavy Bob a Bobek. Největší zájem byl o výstavu historických autobusů, které si mohli lidé nejen prohlédnout, ale především s nimi absolvovat zdarma vyhlídkovou jízdu městem
Zástupci města, Olympie, MŠ a DP s oceněnými dětmi z výtvarné soutěže. Foto Jaroslav Soukup
Zástupci města, Olympie, MŠ a DP s oceněnými dětmi z výtvarné soutěže. Foto Jaroslav Soukup
 

 
 

Nadšení veřejnosti vyvolalo především svezení kloubovým vozem Ikarus 280. Naplněny byly ale všechny vyhlídkové jízdy autobusy Karosa C734, Škoda 21 Ab a Ikarus 263.01. Děti se například mohly vyfotit za volantem autobusu současného vozového parku. Zájemci si mohli odnést na památku stylovou jízdenku vydanou pouze k této oslavě.

Vyhlášeny byly také výsledky výtvarné soutěže pro mateřské školy, kterou Dopravní podnik uspořádal v rámci oslavy narozenin. První cenu (pětkrát cestu autobusem na výlet do 50 kilometrů od Mladé Boleslavi) si odnesla s přehledem MŠ Pampeliška – třída Bílá kytička. Druhou a třetí pozici obsadila se svými třídami MŠ Svatovítská. O výhercích rozhodla veřejnost hlasováním na facebookovém profilu dopravního podniku. Do soutěže se zapojilo celkem dvanáct školek z obcí, kam zajíždí autobusy mladoboleslavské městské hromadné dopravy. Každé dítě z vítězné třídy, které se zúčastnilo slavnostního vyhlášení, navíc získalo dárky od Olympie a dopravního podniku. Ceny dětem předali ředitel Dopravního podniku Mladá Boleslav Marek Džuvarovský, náměstkyně primátora města Mladá Boleslav Miroslava Kašpárková a manažer Olympie MB Petr Diviš. Ostatní zástupce vedení města Mladá Boleslav v čele s primátorem Raduanem Nwelatim mohli návštěvníci akce potkat v odpoledních hodinách.

Program byl situovaný do vestibulu nákupního centra a na parkoviště. Lidé si mohli prohlédnout výstavu fotografií stávajícího vozového parku dopravního podniku a soutěžní obrázky mateřských škol. Připraveno bylo výukové dopravní hřiště, kde si nejmenší mohli půjčit helmy, kola a odrážedla. Malí i velcí si vyzkoušeli práci řidičů autobusů na trenažeru reálného autobusu a trolejbusu. BESIP se věnoval prevenci bezpečnosti na silnicích a v herních koutcích děti lepily papírové modely autobusů.

Městská společnost Dopravní podnik Mladá Boleslav vznikla 18. června 1997. Dnes má 70 zaměstnanců – z toho 61 řidičů. V provozu je 34 autobusů, které ročně najedou 1,585 milionu kilometrů. Průměrné stáří autobusů, které jsou dnes v provozu, je cca sedm let. Dopravní podnik v letošním roce ještě plánuje vydat narozeninový kalendář na rok 2023. Tématem bude dopravní podnik a jeho zaměstnanci. Křest kalendáře je naplánovaný na prosinec.

 

Oslavy 25. výročí DP MB

foto Jaroslav Soukup
 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 10.9.2022 / 10.9.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688