senat.cz (Senát PČR)
Politika a události  |  30.08.2022 16:29:03

Naším společným cílem je zastavení ruského agresora, shodli se v Senátu na setkání s ukrajinským ministrem zahraničí

Naším společným cílem je zastavení ruského agresora, shodli se v Senátu na setkání s ukrajinským ministrem zahraničí (30.08.2022)

Český Senát dnes navštívil ukrajinský ministra zahraničních věcí Dmytro Kuleba. Na půdě horní parlamentní komory ho přivítal předseda Senátu Miloš Vystrčil, místopředsedkyně Senátu Jitka Seitlová, předseda senátního zahraničního výboru Pavel Fischer a předseda senátního evropského výboru David Smoljak. Diskuzi dominovalo téma Putinovy války jak na Ukrajině tak ekonomické války na energetickém trhu. Dále se debatovalo o bezpečnostním riziku v Záporoží a oceněna byla také práce bývalého velvyslance Ukrajiny v ČR Perebyjnise.

Obrázek přidružený k tiskové zprávě

Předseda horní komory Parlamentu Miloš Vystrčil uvedl po jednání: „První věcí, na které jsme se shodli, je, že pokud dnes umírají lidé na Ukrajině a pokud máme v Evropě energetickou krizi, tak za tím vším stojí Putin a agresivní vpád ruských vojsk na Ukrajinu, na to bychom neměli zapomínat. Dále jsme společně ocenili významnou roli dnes již bývalého velvyslance Ukrajiny v ČR Jevhena Perebyjnise, který je nyní náměstkem ministra zahraničí.“

Předseda senátního Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Pavel Fischer, který se nedávno vrátil z návštěvy Ukrajiny u příležitosti jejího 31. výročí nezávislosti v rámci delegace okolo 30 zákonodárců z evropských zemí sdružených ve skupině U4U (Sjednocení pro Ukrajinu), jednání komentoval: „To, co je dnes ve hře, je bezpečnost. I proto je tak důležité, abychom stejně jako dnes mluvili o turistických vízech do Schengenského prostoru, která dostávají žadatelé z Ruska. Druhé téma, které bylo na stole, je téma jaderné elektrárny v Záporoží, která by významně mohla pomoci v energetické krizi, které Evropa čelí. Namísto toho ale musí řešit bezpečnost citlivých jaderných zařízení před útočníky, kteří se tam utábořili a ohrožují Ukrajinu, tím mám na mysli ruské jednotky. Třetí věc, která se týká bezpečnosti je bezpečnost energetická, ke které v rámci zahraničního senátního výboru svoláváme další mimořádnou schůzi.“

Ministr Kuleba zavítal do Prahy na pozvání ministra zahraničí ČR Jana Lipavského na neformální zasedání Rady pro zahraniční věci (Gymnich) a na návazné Forum pro Ukrajinu pořádané ve spolupráci ve spolupráci s Forem 2000.

 

Lada Faldynová, 30.08.2022

30.08. 20:46  NE (Drahota)
30.08. 19:58  NE (Kevlar)
30.08. 19:18  NE (Tomasso)
30.08. 19:01  NE (MZ)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688