Stavět rychle, udržitelně a energeticky úsporně

Radek Stolář, 23.8.2022

Časy se mění a přináší nové nápady a inovace. V dnešní době lze postavit dům i z jiných stavebních materiálů než z cihel nebo dřeva. Pórobetonové tvárnice ( u nás je jejich nejznámějším zástupcem značka Ytong) jsou moderním stavebním materiálem, který splňuje všechny požadavky současné výstavby domů: rychlost, energetická úspornost a udržitelnost.

 

Díky neustále se vyvíjejícím výrobním technologiím mají pórobetonové tvárnice výborné fyzikální vlastnosti a stavebníkům, kteří staví nebo rekonstruují svůj dům nebo byt, nabízí mnoho výhod.

 

3D tepelná izolace pro maximální energetickou účinnost


Miliony vzduchových pórů v pórobetonu zajišťují vynikající izolaci ve všech směrech. To znamená, že při výběru správného produktu (jedním z nich jsou například tvárnice Ytong Lambda YQ) můžete stavět bez dodatečné izolace a bez tepelných mostů a dosáhnout nejvyšší energetické účinnosti domu. Tím šetříte náklady na vytápění i přírodu

 

Snadné zpracování a rychlý postup výstavby


Pórobetónové tvárnice jsou lehké, takže usnadňují manipulaci, rychlá a snadná je také následné zdění. To vám i vaší stavební firmě usnadní práci. Můžete doslova sledovat, jak váš vysněný dům roste!

 

Udržitelný stavební materiál


Tvárnice z pórobetonu se vyrábí z přírodních surovin, maximálně ekologická je také jejich výroba. Při zdění vzniká minimum odpadu, což výrazně ulehčuje život stavebníkům a chrání životní prostředí.

Ochrana před letními vedry


I v létě dělají pórobetonové tvárnice to, co umí nejlépe: Izolují! Zatímco v zimě chrání před chladem, v létě chrání před letním horkem a zajišťuje příjemné teploty ve vašem domě! Dokonalým doplňkem je pak masivní pórobetonová střecha, která.

 

Zdravé životní prostředí pro vás a vaše blízké


Pórobetonové tvárnice jsou vyrobeny z vysoce kvalitních přírodních surovin, neobsahují chemické látky a jsou vhodné pro alergiky. Zajišťují optimální rovnováhu teploty a vlhkosti.

 

Ušetřete peníze tím, že si dům postavíte sami


Pórobetonové tvárnice se nejen rychle zpracovávají. Díky své homogenní materiálové struktuře jsou velmi spolehlivé, pokud jde o provedení. Tím je zajištěna nejvyšší kvalita vašeho vysněného domu. To jsou také nejlepší předpoklady, pokud chcete sami přiložit ruku k dílu. Můžete také snadno provádět následné práce, jako jsou instalační rozvody. stropy, omítky a další a tím ušetřit vaše peníze.


Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba