Research (eToro)
Kryptoměny  |  15.08.2022 15:06:21

Před The Merge kryptotrhy prudce vzrostly


Hlavní kryptoměny, jako je bitcoin a ether, minulý týden prudce vzrostly, protože trhy nadále zpracovávaly pozitivní zprávy a vývoj ekonomických podmínek.

Bitcoin se poprvé od června přiblížil k opětovnému dosažení 25 000 amerických dolarů, ačkoli minulý týden na platformě eToro tohoto milníku nedosáhl. V současné době se obchoduje kolem 24 000 dolarů poté, co minulý týden začal pod hranicí 23 000 dolarů.

Ether mezitím v průběhu týdne prudce rostl, když začal pod úrovní 1 700 dolarů - v neděli se dostal na dosah 2 000 dolarů, když pozitivně reagoval na aktualizace o The Merge (více o tom níže). V současné době se obchoduje kolem 1 890 dolarů

Kryptoměny i trh obecně pozitivně reagovaly na menší inflaci v USA, než se očekávalo, v polovině týdne a potvrdily tak nedávné propojení výkonnosti s akciemi

 

Instituce se opět hlásí do fronty na kryptoměny 

V kryptosféře ožila diskuze kolem řady institucionálních oznámení týkajících se kryptoměn. V posledních dnech jsme se dočkali nákupu podílu ve společnosti Archax ze strany Abrdn, oznámení společnosti BlackRock o vytvoření spotového bitcoinového trustu a také oznámení o spojení s Coinbase pro institucionální investory do kryptoměn.

Vzhledem k dalším příkladům institucionálních obchodů a investic, které jsou nyní široce dostupné, lze pozorovat jasný trend pro soukromé investory. Zaprvé, vzhledem k tomu, že ocenění trhu stále výrazně zaostává za předchozími maximy, je zřejmé, že instituce se snaží vstoupit do hry za atraktivní ceny. Zároveň se však zásadněji angažují v tomto odvětví a jeho inovacích.

V posledních měsících jsme byli svědky toho, že se krypto trhy pohybují v souladu s akciemi, a to je kvantifikovatelný signál, že institucionální hráči do tohoto sektoru více investují. Tyto různé pohyby velkých hráčů, jako jsou Abrdn a BlackRock, však - ačkoli bezprostředně nepodporují cenu - odrážejí základní důvěru v tento sektor, kterou by širší trh měl do budoucna sledovat. 

 

Ke sloučení by mohlo dojít 15. září

The Merge, při kterém síť Ethereum přejde z Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS), by mohl být spuštěn 15. září.

Pokud jde o reakci trhu, jsou nyní zjevné důkazy, že začíná aktivněji reagovat na vývoj v oblasti The Merge. Cena je na vzestupné trajektorii a reakce na vývoj je pozitivní, protože investoři nakupují token před touto změnou.

Existuje zde však zásadnější dlouhodobý potenciál - změna PoS urpaví ekonomiku tokenu. Ostatní blockchainy sice již PoS používají, ale žádný z nich nemá takový rozsah a rozmanitost využití jako Ethereum

Díky nedostatku a pobídkám ke stakingu, které jsou součástí vývoje, by přechod mohl znamenat obrovský posun pro přidružený token. Nakolik je již tato změna započítána, se teprve uvidí, ale někteří investoři si možná stále nechávají peníze na sucho, dokud se změna neprojeví. 

 

Cardano předběhlo XRP

Token pro blockchain Cardano, ADA, předstihl XRP, pokud jde o tržní kapitalizaci, a stal se tak šestým největším kryptoaktivem, jak ukazují údaje společnosti CoinMarketCap. ADA má nyní tržní kapitalizaci necelých 20 miliard dolarů, což je o zhruba 90 milionů dolarů více než XRP

I když tyto změny samy o sobě neposkytují zásadní ukazatel toho, jak se trh vyvíjí, je zřejmé, že se nadále rozvíjí vysoce konkurenční trh, a to je dobře. Cardano, stejně jako Ethereum, prošlo ve své síti značnými změnami, aby zvýšilo její inovativnost pro uživatele a investory.

Je skvělé vidět, že trh pokračuje v pohybu navzdory náročným obchodním podmínkám posledních několika měsíců. Investoři by se měli vždy snažit zůstat diverzifikovaní mezi aktiva, do kterých investují, ale dokud bude tento sektor konkurenceschopný a inovativní, jsou náznaky do budoucna pozitivní. 

eToro Simon Peters

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoliv finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoliv odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

 

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

 

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po   9:18  Graf dne – Bitcoin (22.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

20.09.2022Je ‘the Merge’ propadákem? Research (eToro)
24.01.2007Ropa prudce vzrostla Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)
24.02.2006Čínský jüan prudce vzrostl proti dolaru IQ-TRADE (IQ-TRADE)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688