Patria (Patria Finance)
Investice  |  15.08.2022 10:44:00

Amazon má prý nejhorší za sebou, co Apple?

To nejhorší mají již akcie Amazonu za sebou. Na CNBC to tvrdil analytik Scott Devitt ze společnosti Stifel, který má na titul doporučení kupovat. Hovoří asi o 30% posílení ceny akcie k její fundamentální hodnotě. Tahounem změn by měl být vyšší růst tržeb jak na straně prodeje zboží, tak AWS. Ještě významnější by ale mohlo být zlepšení marží, které expert očekává již v letošním roce. O Applu a dalších technologiích pak na CNBC hovořil King Lip z BakerAvenue Wealth Management.

Vlastnit akcie Amazonu „je nejlepší, když rostou marže,“ míní Devitt. Zopakoval, že v rámci následujících 12 měsíců je u akcie potenciál pro 30 – 40% růst. Jak bude titul ovlivňovat ekonomické prostředí? Podle analytika jeho teze stojí na očekávání „relativně běžného ekonomického prostředí“. To znamená, že hospodaření Amazonu by utrpělo, pokud by došlo k výraznějšímu ochlazení ekonomické aktivity. Jestliže ale nastane „neutrální“ vývoj v ekonomice, akcie Amazonu by podle experta měly jít nahoru s tím, jak se začnou lepšit čísla firmy.

Devitt nesouhlasí s názory, podle kterých Amazon udělal během pandemie strategické chyby. Podle analytika čelil stejně jako další firmy růstu cen energií a některých dalších nákladů, což jsou faktory, které firma nemůže přímo ovlivnit. Firma také během pandemie zvyšovala některé kapacity, nyní by se to ale mělo projevit v růstu marží.

King Lip z BakerAvenue Wealth Management hovořil na CNBC o Applu, na kterém má jeho firma významné pozice. Tato akcie podle něj ukázala, že je hodně odolná vůči dění v ekonomice a může sloužit současně jako defenzivní i ofenzivní investice. Prodeje dosažené za poslední čtvrtletí hodnotí expert jako slabší „a stále čekáme na katalyzátor u služeb“. Ty si totiž také „nevedly nijak dobře“.

Ode dna se podle Lipa bude nyní odrážet Zoom. Ten patřil mezi růstové tituly, od kterých se investoři během posledního zhruba roku houfně odkláněli. Lip míní, že sice nejde o tak kvalitní firmu, jako je třeba Apple, nicméně je zisková, má vysoké marže a tvorbu hotovosti. S tím, jak se trh konsoliduje, by podle experta měla sílit poptávka právě po akciích tohoto typu.

Zdroj: CNBC


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688