Jak na pitný režim dětí v létě? Hravě, stylově a s chutnými domácími drinky!

Redakce, 3.8.2022

Nadzemní bazény

K létu patří jak zmrzlina, tak i osvěžující drinky, a to nejen pro dospělé. U dětí je navíc potřeba pitný režim ve vysokých teplotách dobře hlídat. Aby je pití bavilo a rády si na něj udělaly čas, připravte si pro ně veselé sklenice, brčka, zásoby ledu a také chutné drinky. Podívejte se třeba na náš snadný recept na oblíbenou ovocnou ledovou tříšť.


Horké letní dny se blíží a s nimi bude potřeba pořádná dávka osvěžení, a to nejen v bazénu. Pitný režim je při vysokých teplotách obzvlášť důležitý, a to hlavně u dětí, u kterých voda tvoří větší podíl v organismu než u dospělých. Děti by měly pít častěji menší dávky tekutin. Co se týče celkového denního příjmu, obvykle se uvádí asi 60 mililitrů na kilo váhy. Pokud jsou děti hodně aktivní a venku je opravdu parno, pak by se měl příjem adekvátně zvýšit. Malí raubíři však při svých letních hrách často nemají moc chuť dělat si přestávky na občerstvení a pití, proto se hodí jim pitný režim zatraktivnit. Horké letní dny se blíží a s nimi bude potřeba pořádná dávka osvěžení, a to nejen v bazénu. Pitný režim je při vysokých teplotách obzvlášť důležitý, a to hlavně u dětí, u kterých voda tvoří větší podíl v organismu než u dospělých. Děti by měly pít častěji menší dávky tekutin. Co se týče celkového denního příjmu, obvykle se uvádí asi 60 mililitrů na kilo váhy. Pokud jsou děti hodně aktivní a venku je opravdu parno, pak by se měl příjem adekvátně zvýšit. Malí raubíři však při svých letních hrách často nemají moc chuť dělat si přestávky na občerstvení a pití, proto se hodí jim pitný režim zatraktivnit.

Tip na letní drink pro děti: Broskovo-meruňková ledová tříšť

Ledovou tříšť děti prostě milují. Připravte jim skvělou domácí, u které přesně víte, co obsahuje, a nemusíte se tak bát přeslazených umělých chutí.

Co budete potřebovat (na 6 sklenic)?


½ hrnku vychlazeného meruňkového džusu

2 broskve

1 ½ hrnku drceného ledu

1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy

Vychlazená sodovka

Čerstvé maliny na ozdobu


Jak na to?

Broskve oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Vložte je do mixéru, přidejte meruňkový džus, drcený led a citronovou/limetkovou šťávu. Rozmixujte do konzistence ledové tříště. Rozdělte do sklenic, dolijte sodovkou a ozdobte několika malinami napíchnutými jako špízy na párátku.

Recept můžete obměňovat podle toho, jaké ovoce u dětí zrovna vede. Je libo třeba jahody, meloun, kiwi či mango?




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky