Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  22.07.2022 09:19:44

Středočeský kraj sleduje situaci týkající se nákazy covidem

Středočeský kraj monitoruje situaci týkají se šíření nákazy koronavirem a doporučuje všem nosit v nemocnicích a pobytových zařízeních sociálních služeb ochranu dýchacích cest (respirátory, nanoroušky). V posledních týdnech začaly vzrůstat počty nakažených, což se v určité míře odráží i na počtu hospitalizovaných pacientů. V nemocnicích je aktuálně hospitalizováno 70 pacientů, přičemž na jednotkách intenzivní péče se nachází 4 z nich. To je pro srovnání cca dvojnásobek počtu hospitalizovaných oproti stavu před 14 dny. Naše nemocnice zatím situaci zvládají, nicméně v případě zhoršující se situace by mohlo opět dojít k omezování určitého rozsahu péče.

Na zhoršující se situaci již minulý týden reagovala Krajská hygienická stanice Středočeského kraje (KHS) doporučením nosit respirátory či nanoroušky při návštěvách klientů v pobytových zařízeních sociálních služeb a pacientů hospitalizovaných na lůžkových odděleních nemocnic. Nutné je samozřejmě dodržovat další hygienická opatření. Lidé s projevy jakéhokoliv infekčního onemocnění by měli návštěvu odložit až na dobu, kdy příznaky zcela odezní.

„I přesto, že v současnosti není striktně nařízeno nošení respirátorů, apeluji na zodpovědnost každého z nás. Pokud se necítíte dobře a pozorujete na sobě příznaky respiračních onemocnění, není nic jednoduššího než si respirátor nasadit a chránit tak své okolí. Nošení respirátorů důrazně doporučuji pacientům a návštěvám ve zdravotnických zařízení, chráníte tím nejen sebe, ale zejména své blízké. Nikdo z nás si nepřeje, abychom zase došli do stavu, kdy by bylo nutné omezit či úplně zakázat návštěvy v těchto zařízeních a izolovat tak naše blízké,“ vysvětluje Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví.

Konkrétní hygienická opatření mohou, po konzultaci s KHS, s okamžitou platností nařídit sami ředitelé nemocnic anebo domovů se sociálními službami. Doporučujeme tedy se seznámit s aktuálními podmínkami vstupu do jednotlivých zařízení. Informace můžete čerpat z webových stránek institucí anebo telefonátem.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688