Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Komodity  |  24.06.2022 15:12:37

OMV dodává letecké palivo pro Letiště Praha, uspěla ve výběrovém řízení

OMV dodává letecké palivo pro Letiště Praha, uspěla ve výběrovém řízení

OMV je novým strategickým dodavatelem leteckého paliva pro Letiště Praha. Na základě vyhraného výběrového řízení se OMV stala jednou z pěti společností, které provozují na letišti zařízení pro skladování leteckých pohonných hmot a manipulaci s nimi. Letecké společnosti mohou v Praze čerpat speciální letecké palivo OMV Jet A-1, které je výsledkem více než 30letého vývoje. První společností, která v Praze využila nově zavedených dodávek tohoto paliva, je Air France - KLM. Spolupráce s Letištěm Praha navazuje na úspěšnou vyhranou zakázku na výstavbu a provozování nového nejmodernějšího tankoviště na letišti Linz.

OMV dodává letecké palivo již na 14 významných letišť v Rakousku, Německu, Maďarsku, Rumunsku a České republice. S dodávkami leteckých paliv má společnost bohaté zkušenosti a v současnosti je vyrábí ve dvou svých rafineriích s tím, že nejbližší partnerská letiště jsou s rafineriemi propojena vlastní potrubní sítí. Na Letiště Praha dodává OMV palivo pozemní cestou - vyhrazenými cisternovými vagony a cisternovými automobily. Společnost postupuje podle celosvětově platných směrnic společné inspekční skupiny pro kontrolu kvality pohonných hmot v letectví a provozní postupy, vydaných Mezinárodní asociací letecké přepravy (IATA).

Letiště Praha je jedním z nejrychleji rostoucích letišť v EU a jeho p oloha v blízkosti rafinerií Schwechat a Burghausen nám umožňuje operativně řídit dodávky podle poptáv ky jednotlivých leteckých společností. Naším cílem je zvýšit podíl dodávaných leteckých pohonných hmot, pružně reagovat na potřeby odběratelů a upevnit naše dlouholeté postavení v tomto segmentu, ve kterém máme více než 30 let zkušeností. Z dlouhodobého hlediska se chceme v Praze stát také klíčovým dodavatelem udržitelného leteckého paliva (SAF),“ říká Dušan Kotas, manažer oddělení Industry & Construction Sales společnosti OMV Česká republika .

Palivo OMV Jet A-1 zajišťuje výkon potřebný k chodu turbín pomocí kerosinové frakce , na níž jsou kladeny mimořádně přísné požadavky ohledně chování za chladu, spalovacích vlastností, stability a nečistot. Další speciální přísady zvyšují elektrickou vodivost paliva, aby při tankování nedocházelo ke statickým výbojům. OMV Jet A-1 splňuje požadavky ASTM D1655 Kerosin Typ Jet A-1, DEF STAN 91-91, a podmínky asociace IATA, platné pro letecké palivo do reaktivních motorů. 

OMV Aktiengesellschaft
S obratem skupiny ve výši 36 miliard EUR a přibližně s 22 400 zaměstnanci v roce 2021 patří OMV mezi největší rakouské průmyslové společnosti kótované na burze. V chemickém průmyslu podniká OMV prostřednictvím své dceřiné společnosti Borealis, která je jedním z předních světových poskytovatelů pokročilých polyolefinových řešení a lídrem na evropském trhu v oblasti základních chemikálií, hnojiv a mechanické recyklace plastů. Společnost Borealis dodává služby a produkty zákazníkům po celém světě společně se svými dvěma hlavními společnými podniky – Borouge ( s ADNOC, se sídlem v SAE a Singapuru ) a Baystar™ (s TotalEnergies se sídlem v USA). Divize Refining & Marketing společnosti OMV vyrábí a prodává paliva a suroviny pro chemický průmysl, provozuje tři rafinérie v Evropě a vlastní 15% podíl ve společném rafinérském podniku ve Spojených arabských emirátech. OMV provozuje přibližně 2 100 čerpacích stanic v deseti evropských zemích. Mezi aktivity skupiny patří také Gas & Power Eastern Europe s provozem plynové elektrárny v Rumunsku. V segmentu průzkumu a těžby ropy a plynu působí OMV ve čtyřech klíčových regionech střední a východní Evropy, Středního východu a Afriky, Severního moře a Asie a Tichomoří. Průměrná denní produkce činila v roce 2021 přibližně 483 000 boe/d s důrazem na zemní plyn (~60 %) . Od 1. března 2022 nejsou již konsolidovány ruské subjekty. Mezi další aktivity patří Gas Marketing Western Europe a provoz zásobníků plynu v Rakousku a Německu. OMV se chce z integrované ropné, plynárenské a chemické společnosti stát předním poskytovatelem inovativních a udržitelných paliv, chemických produktů a materiálů a zároveň převzít vedoucí globální roli v oběhovém hospodářství. V oblasti přechodu na nízkouhlíkové hospodářství se OMV snaží nejpozději do roku 2050 dosáhnout „čisté nuly“ ve všech třech oblastech působnosti.

OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV Česká republika, s.r.o. s centrálou v Praze působí na českém trhu od roku 1991. V České republice provozuje aktuálně celkem 140 čerpacích stanic na strategických místech, a kromě prodeje špičkových paliv se zaměřuje na maximální kvalitu souvisejících služeb. Na základě filozofie značky „We Care More“ a snaze vyjít vstříc i nejnáročnějším očekáváním řidičů dochází nyní k celkové revitalizaci sítě čerpacích stanic OMV do moderního konceptu VIVA, který respektuje nejmodernější trendy v oblasti designu a komfortu. Zákazníci čerpacích stanic OMV VIVA mohou ochutnat například čerstvě připravované občerstvení, čerstvě mletou Fairtrade kávu a využít mnoha doprovodných služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a prostřednictvím své sítě čerpacích stanic vytvořila více než 2 000 pracovních míst.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688