skoda-auto.cz (Škoda auto)
Z regionů  |  10.06.2022 09:23:18

Společnost ŠKODA AUTO předala vozy pro sociální služby na Rychnovsku

vozy pro sociální služby na Rychnovsku Škoda Auto

„Naše pomoc regionu je dlouhodobá a systematická a vychází z blízkého kontaktu s místními organizacemi, proto máme dobrou představu o tom, kde je podpora nejdůležitější. Bohužel i v letošním roce doznívají dopady pandemie covid-19 a zejména na sociální služby jsou kladeny vysoké nároky. Proto jsme rádi, že můžeme naši pomoc v této oblasti dále posílit a podpořit zaměstnance v jejich velmi odpovědné a obětavé práci,“ říká Michal Kadera, vedoucí Vnějších vztahů ŠKODA AUTO.

Mezi obdarované instituce patří Pečovatelská služba města Dobrušky, Pečovatelská služba Vamberk, Pečovatelská služba Rokytnice v Orlických horách, Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny, Pečovatelská služba obce Kvasiny, Domov Dědina v Opočně, Péče o?duševní zdraví Rychnov nad Kněžnou a ÚSP Domečky Rychnov nad Kněžnou. Automobilka takto podporuje sociální služby již čtvrtým rokem.

Organizace dostaly do užívání 8 vozů, které tvoří převážně nové modely ŠKODA OCTAVIA COMBI v provedení s benzinovým motorem 1.5 TSI o výkonu 110 kW a standardně vybavených šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Předností těchto automobilů je snadná ovladatelnost a dobré jízdní vlastnosti, které jsou v členitém podhorském regionu zvláště důležité. Přínosná je také nízká spotřeba paliva a nadprůměrná velikost zavazadlového prostoru, protože řada vozů slouží například k dopravě jídla a zdravotních potřeb starším nebo zdravotně znevýhodněným občanům. Automobily se využívají rovněž k přepravě klientů k lékařům nebo na společenské a kulturní akce, které pomáhají rozvíjet sociální vazby.

Pomoc regionům, v nichž ŠKODA AUTO působí prostřednictvím svých výrobních závodů, patří do dlouhodobé strategie společenské odpovědnosti a dotýká se řady aktivit na podporu zvýšení kvality života místních občanů. Odpovědnost za rozvoj regionů převzal Nadační fond ŠKODA AUTO, který letos opět vypsal granty, které podporují obce, spolky a organizace zejména v oblastech, jako je rozvoj komunitních činností, zlepšení zdravotních služeb a vzdělávání, ochrana přírody či zvýšení dopravní bezpečnosti, ale také při pořádání kulturních akcí a uchování historických odkazů.

Vloni podepsali zástupci závodu Kvasiny Memorandum o spolupráci s municipalitami Rychnov nad Kněžnou, Solnice a Kvasiny, jehož součástí je další finanční podpora na prevenci bezpečnosti nebo podpora zdravotního nadačního fondu Rychnova nad Kněžnou. V rámci tohoto memoranda bude v letošním roce předán finanční dar, který poputuje na financování nových lůžek pro Oblastní nemocnici Rychnov nad Kněžnou.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688