Patria (Patria Finance)
Internet a telefony  |  07.06.2022 11:51:49

Novinky od Applu uzamknou jinak obrazovku a MacBook Air dostal nové barvy

Apple na vývojářské konferenci v pondělí představil sérii nových prvků pro svoje hlavní produkty iPhone, iPad, Apple Watch a Mac. Skoro dvouhodinová prezentace Applu byla plná novinek. Pro investory bylo ale podle Bloombergu jenom málo co skutečně přelomového. Akcie přední světové technologické společnosti v dnešním newyorském premarketu mírně ztrácely.

Nejnovější verze softwaru iOS 16 počítá s novou obrazovkou v zamčeném modu. Bude možné personalizovat si fotku, a zamčená obrazovka bude také poprvé obsahovat widgety ukazující zjednodušené informace, na příklad o počasí.

03

Zdroju: Apple

Nový software pro iPhone poskytuje také prvky pro filtrování obsahu, takže uživatelé budou moci prioritizovat textové zprávy a e-maily podle toho, zda jsou za volantem, v práci nebo doma. Mnoho ze změn v iOS 16 se vztahuje i na Macy a iPady. Změny čekají také aplikaci Pošta, včetně lepšího vyhledávání a možnosti načasovat odesílání zpráv.

Apple kromě toho avizoval “budoucnost bez hesel”, která by se v jeho podání opírala o kryptografii namísto hesel na bázi textu.

Společnost kromě jiného představila také dlouhodobě vyvíjený prvek pro nákupy, při kterých se platí později (“buy now, pay later”). Ideou Apple Pay Later je rozdělit nákupy přes Apple Pay do čtyř splátek rozložených do šesti týdnů, a to bez úročení či poplatků.

Pondělní oznámení poškodilo akcie společnosti Affirm Holdings, která nabízí podobnou službu. Ty v závěru spadly o více než 5 procent. Dnes na to konto klesaly akcie australských služeb poskytujících podobné služby, jako Humm Group nebo Openpay.

Modernizace se dočká také software pro iPady iPadOS, ta je cílená na profesionální uživatele. Zařízení s ní dokáže zobrazovat více obsahu najednou a dodá také nový multitasking, takže bude snazší používat několik aplikací najednou. Stage Manager – tedy prvek pro snazší multitasking – bude k dispozici také na počítačích Mac.

Na straně hardwaru Apple představil dva nové Macy, především tedy největší refresh svého modelu Air za posledních více než deset let. Nové počítače pojednou na domácím čipu M2, který Apple vyvinul, když v roce 2020 přestal brát čipy od Intelu. Další nový přístroj, levnější 13palcový MacBook Pro, vypadá jako jeho předchůdce.

08

Dříve než v červenci zákazníci žádný z nich nedostanou. Nové operační systémy mají od včerejška v beta verzi k dispozici vývojáři. K širší veřejnosti by se v rámci beta testování mohly dostat v červenci.

Vývojářská konference WWDC se v Cupertinu koná poprvé od pandemie naživo. Akcie Applu klesly letos zatím o 18 procent.

Zdroje: Bloomberg, Yahoo Finance, Apple.com

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688