Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  30.05.2022 12:09:54

Krásy Ústeckého kraje poznávali novináři z Nizozemska

Novináři z Nizozemska navštívili v rámci presstripu dvě destinace Ústeckého kraje – České středohoří a České Švýcarsko. Akce byla zaměřená na cykloturistiku a poznávání krás našeho kraje. Presstripy jsou jedním z populárních nástrojů, kterými Ústecký kraj propaguje svá atraktivní místa pro zahraniční turisty.
Tisková zpráva ze dne 27. května 2022
RR
 

 
 

První dvoudenní část výletu začínala v Roudnici nad Labem a pokračovala po cyklostezce do Terezína. Cestou proběhla malá zastávka u zajímavého kostela sv. Kateřiny Alexandrijské u Libotenic a poté už novináři zamířili do pevnostního města. Tady se dozvěděli nejdříve informace o Malé pevnosti, židovském ghettu a době 2.světové války. Následovala asi hodinová návštěva Retranchement V., kde byla představena celá pevnost Terezín, její historie a jedinečnost z hlediska stavitelství i obrany. Součástí byla i atraktivní prohlídka podzemních chodeb pevnosti. První den zakončili novináři v Litoměřicích. Jejich prohlídce pak věnovali část druhého dne.

Z Litoměřic pak presstrip pokračoval na kolech po Labské stezce přes krásné údolí Porta Bohemica do Ústí nad Labem. Novináři pak pokračovali už bez kol na Děčínský Sněžník, kde vyzkoušeli jízdu na koloběžkách, dále do Děčína a další den i do Národního parku České Švýcarsko. Tam je čekal cyklovýlet do Hřenska, kde nechyběla ani návštěva soutěsek.

„Na Labské stezce se nám moc líbilo a trasa nás mile překvapila. Projížděli jsme přes malebná města, navštívili jsme krásné památky a viděli rozmanitou přírodu. Také značení trasy a místa pro odpočinek či občerstvení byla moc pěkná. Z úseků Labské stezky mě zaujala část mezi Velkými Žernoseky a hradem Střekov,“ uvedla Erna Lise Snoeij z CzechTourism Benelux.

Presstrip organizovalo zahraniční zastoupení CzechTourism Beneleux ve spolupráci s Ústeckým krajem a Destinační agenturou České středohoří.

Labská stezka je populární nejen u turistů, ale také místních. Ústecký kraj nejen investuje do její výstavby, ale aktuálně přispěl také na rekonstrukci části u Žalhostic, kde v průběhu května dokončili opravu nebezpečných panelů, které ohrožovaly bezpečnost projíždějících cyklistů.

Ústecký kraj poskytl na rekonstrukci dotaci ve výši 100 % z Fondu Ústeckého kraje, konkrétně částku 255 900 korun obci Žalhostice, která rekonstrukci realizuje,“ uvedl k dotaci Jiří Řehák, náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče. „V letošním roce se Labská stezka nejenom rekonstruuje, aby byla o něco lepší a bezpečnější, ale počítáme i s dokončením dalšího úseku mezi obcemi Nučnice a Lounky,“ dodal náměstek Řehák.

1
Začátek cesty v Roudnici nad Labem

2
Terezín

3
V Českém Švýcarsku

4
Přejezd na koloběžkách ze Sněžníku

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 27.5.2022 / 27.5.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688