Příjemné prostředí nejen v parném létě

Nesnesitelné horko s tropickými dny i nocemi trvá už i v našich končinách stále častěji i dlouhé týdny bez přestávky. V přehřátých bytech a půdních vestavbách pak jde sotva vydržet a jen velmi obtížně spát. Spásu přináší účinná klimatizace.

Ta kvalitní vám pomůže zajistit ideální vnitřní klima s tou správnou teplotou, vlhkostí i prouděním vzduchu nejen v parném létě, ale po celý rok. Účinně, úsporně a bez zbytečného hluku i průvanu. Jak si vybrat tu pravou?

Na trhu najdete klimatizace nástěnné, stropní i přenosné. První otázkou, kterou byste si měli položit, proto je, co od klimatizace čekáte. Rádi byste zajistili komfortní klima ve větším obytném prostoru nebo celém bytě či domě? A přitom chcete také vzduch důkladně vyčistit od pylu, virů a alergenů? V takovém případě se poohlédněte po nástěnné mono-splitové nebo multi-splitové klimatizaci, kterou budete moci využít i v zimě pro topení. Počítejte ale s tím, že instalace bude vyžadovat drobné stavební zásahy. Analogií jsou stropní klimatizace, které se skvěle hodí k zabudování do podhledů. Jsou ideálním designovým řešením – jsou z větší části decentně ukryté a nenarušují celkový dojem z místnosti.

Pokud chcete pouze ochladit a pročistit vzduch v těch největších parnech v jedné místnosti, je vhodným řešením účinná přenosná klimatizační jednotka. I v tomto případě ale musíte vyřešit odvod kondenzátu z místnosti ven, například pomocí „rukávu“ kolem okenního křídla.

Jak funguje splitová klimatizace?

Splitová nástěnná klimatizace se skládá ze dvou jednotek: vnitřní, která je umístěna v místnosti, a vnější, která odvádí teplo do venkovního prostoru. Ovládá se pomocí dálkového ovladače, a v případě, že má i zabudovanou Wi-Fi, tak ji lze obsluhovat pomocí mobilu a aplikace i na dálku. Postará se o skutečně komfortní prostředí.

„Klimatizace s inteligentní technologií 6. SMYSL dokáže sama regulovat své funkce. Díky senzorům rozhodne, kdy je vhodné vzduch odvlhčit, ventilovat nebo zchladit či dokonce ohřát. Účinná, úsporná a tichá invertorová technologie přesně reguluje výkon kompresoru v závislosti na okolní teplotě,“ říká Jiří Beneš, odborník společnosti Whirlpool, a dodává: „Nejpokročilejší ekologické chladivo R 410a dosahuje špičkových parametrů ochrany ozonové vrstvy a neobsahuje žádné složky, které by nebyly ohleduplné k životnímu prostředí.“

Přenosné klimatizace

S přenosnou jednotkou lze dosáhnout chladivého komfortu na jakémkoliv místě a v kterékoliv době. Bývají malé, ale účinné. Pro optimální chladící účinek využívají upravenou jednokanálovou jednotku, převzatou z původní dvoukanálové technologie. Ke komfortu přispěje i dálkové ovládání se senzorovou technologií pro perfektní a snadnou regulaci mikroklimatu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba