Patrik Madle (ČSOB)
Lidé  |  06.05.2022 18:00:13

Aleš Blažek je nově ve vedení skupiny ČSOB

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva skupiny ČSOB se od 6. května 2022 stane Aleš Blažek. Do čela největší bankopojišťovací skupiny na českém trhu zamířil z KBC Bank Ireland. Aleš Blažek střídá Johna Hollowse, který odchází po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu.

„Jsem rád, že se z Irska vracím právě do ČSOB. Za sedm let předchozího působení jsem zde poznal hodně skvělých lidí, na které se opravdu těším. A je mi ctí, že na dalším směřování skupiny ČSOB budeme pracovat společně,“ říká Aleš Blažek a dodává: „Mám obrovskou výhodu, že mohu navázat na spoustu skvělých projektů a na vynikající výsledky skupiny ČSOB. Budeme pokračovat v osobním přístupu a péči o naše klienty, ať budou řešit finance, pojištění, nebo investice a nadále budeme pomáhat lidem v  náročných obdobích. Chceme se dál zaměřovat na rychlé, jednoduché a pro klienty užitečné inovace a srozumitelné digitální služby. Budeme ještě více podporovat udržitelnost jak našich projektů a produktů, tak z   hlediska fungování naší společnosti. Vše je ale hlavně o lidech. Proto je mojí prioritou úspěch a spokojenost našich klientů i zaměstnanců.”

Skupina ČSOB vloni hospodařila s čistým ziskem 16,2 miliardy korun. Zákazníkům skupina poskytla hypotéky za rekordních více než 100 miliard korun a firmám úvěry za dosud nejvyšších 95 miliard korun. Kvalita úvěrového portfolia klientů byla na nejvyšší úrovni od roku 2008.

V soutěži Mastercard Banka roku 2021 ČSOB získala 1. místo v kategorii Hypotéka roku a 2. místo v kategorii Udržitelná banka roku. V hodnocení Hospodářských novin se ČSOB umístila na 3. místě v kategorii Nejlepší banka a dále získala 3. místo v kategorii Bankovní inovátor za virtuální asistentku Kate. Od magazínu Global Finance ČSOB obdržela tři ocenění pro rok 2021 za oblast Udržitelné finance v rámci střední a východní Evropy.

Aleš Blažek (1972), absolvent magisterského studia práv na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, zahájil profesní kariéru jako advokát v pražské kanceláři White & Case. Od roku 2000 do roku 2007 pracoval v Citigroup v Praze a Londýně v různých právních manažerských pozicích v korporátním a investičním bankovnictví. Poté nastoupil do GE Capital a působil jako hlavní právník pro GE Capital International se zodpovědností za právní služby GE Capital v Evropě, na Středním východě a v Asii a byl členem výkonného managementu. Do ČSOB přišel v roce 2014. Nejprve byl vedoucím právního oddělení zodpovědným za právní a regulatorní služby a corporate governance. V dubnu 2019 se stal ředitelem pro data a strategii a podílel se na přípravě a revizi strategie skupiny ČSOB. V roce 2021 byl jmenován generálním ředitelem KBC Bank Ireland.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688