plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  05.05.2022 00:00:00

Radní města Brna Jaroslav Suchý navštívil Plzeň. Zajímal se o virtuální realitu

Radní města Brna Jaroslav Suchý navštívil Plzeň. Zajímal se o virtuální realitu

foto: H. Josefová

fotografie: H. Josefová

Inspirace. To byl hlavní cíl cesty radního města Brna pro oblast školství a sportu Jaroslava Suchého do Plzně. Západočeskou metropoli navštívil tento týden a průvodkyní mu byla plzeňská radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

foto: H. Josefová

„Pan Jaroslav Suchý se zajímá o naše zkušenosti se zavedením výuky pomocí virtuální reality do základních škol, které zřizuje město Plzeň. Naše první kroky vedly do BIC Plzeň, tedy do Podnikatelského a inovační centra, kde ho zástupci společnosti CIE Group seznámili s tím, jak projekt vznikal a jak funguje. Poté následovala návštěva Bolevecké základní školy, kde si pan radní mohl prohlédnout samotnou výuku chemie a zeměpisu a pobavil se s učiteližáky o tom, jak jsou s výukou pomocí virtuální reality spokojeni,“ přiblížila program návštěvy Jaroslava Suchého Lucie Kantorová.

foto: H. Josefová

„Cílem mé cesty do Plzně je inspirace. Chci si z Plzně odvézt informace a poznatky o tom, jak funguje výuka pomocí virtuální reality, a rád bych je prezentoval ve školách v Brně. Věřím, že takováto výuka by mohla být v dohledné době zavedena i u nás,“ uvedl Jaroslav Suchý.

foto: H. Josefová

Na konci minulého roku bylo v Bolevecké základní škole otevřeno moderně vybavené technologické centrum. Ředitelka školy Helena Brunclíková uvedla, že vzniklo na místě původních a v poslední době nevyužívaných šaten: „Prvotní návrh k využití těchto prostor byl po domluvě se zástupci zřizovatele, jímž je město Plzeň, značně rozšířen. Díky pochopení představitelů města Plzně pro oblast školství a díky nemalé finanční podpoře ze strany města jsme mohli rekonstrukci starých prostor realizovat a následně učebny moderně vybavit. Zaměřili jsme se na manuální výchovu a zručnost dětí prvního stupně, pro které je určena dílnička. Pro žáky druhého stupně máme nově zařízenou dřevodílnu. Další učebny slouží k moderní výuce informatiky a robotiky s důrazem na výuku pomocí virtuální reality. Prostřednictvím 3D brýlí vstupují žáci do ‚jiného světa‘.“ Díky virtuální realitě je žákům zprostředkován zážitek, který není možné v reálném životě uskutečnit. Žáci si mohou vyzkoušet pokusy v hodinách chemie, při zeměpisu se podívají třeba do deštného pralesa, při dějepisu se octnou v jiném století a v hodině fyziky jsou pozváni na výlet do vesmíru.

foto: H. Josefová

Kromě Bolevecké základní školy byla výuka pomocí virtuální reality na konci loňského roku zavedena také ve 14. ZŠ v Doubravce. Zavedení výuky pomocí virtuální reality na těchto školách realizovala Správa informačních technologií města Plzně ve spolupráci se společností CIE Group, která je evropskou jedničkou ve tvorbě aplikací ve virtuální realitě v oblasti zdravotnictví a tréninku ve virtuální realitě v oblastech s vysokou mírou odbornosti.

foto: H. Josefová

foto: H. Josefová


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688