Pepřový klenot aneb červený pepř z Kambodži - tip do vaší kuchyně

pepřový klenot z Kambodži

Pepřový klenot aneb červený pepř z Kambodži

Unikátní produkt a nejoblíbenější koření z regionu Kampot. Červený pepř, klenot do vaší kuchyně. Ručně sbíraná zrníčka červeného pepře se v této podobě sklízejí pouze v několika málo oblastech světa. Díky kampot.cz můžete vyzkoušet organickou a bio kvalitu červeného pepře dováženého přímo z Kambodži.

Rozdíl mezi červeným pepřem, který znáte z různých směsí 4 druhů pepře poznáte hned na první ochutnání. Pepř, který najdete v těchto směsích často nebývá pravý pepř, ale plody pepřovce brazilského, který svým vzhledem sice červený pepř připomíná, ale intenzitou a chuťovým spektrem se ani zdaleka nepřibližuje kuličkám z pravého pepřovníku Piper nigrum. Pravý červený pepř je chuťově jemný a méně ostrý s vysokým obsahem fruktózy.

Kampotský červený pepř se sbírá ze stejného pepřovníku Piper nigrum jako Kampotský černý pepř. Odlišná je doba sklizně, respektive úroveň zralosti kuličky pepře, kdy červený pepř je již plně zralý. Sklízí se ručně na vrcholu sezóny v období sucha. Má celou řadu využití v české kuchyni, ale i v případě že dostanete chuť na něco exotičtějšího. V jeho lehce pikantní chuti ucítíte sladké ovocné tóny i jemný pepřový šmak. Skvěle se hodí do ovocných receptů, ke zvěřině, grilovanému masu a zelenině, ale díky své mírnější ostrosti výborně chutný i v dezertech, například s čokoládou nebo se zmrzlinou!

Červený pepř z Kampotu v tak vysoké kvalitě jako je z farmy La Plantation byste na světě jen těžko hledali, zejména pak červený fermentovaný pepř – doslova pepřovou delikatesu!

Těšíte se?

Červený Kampotský pepř La Plantation zakoupíte exkluzivně na www.kampot.cz v různých baleních





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky