skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  06.04.2022 00:00:00

Sezona domácích soutěží startuje na Valašsku, všechny posádky dealerských týmů ŠKODA hlásí připravenost

Kromě domácího šampionátu soudobých i historických automobilů se soutěž započítává také do mistrovství Slovenska a seriálu ERT Central. Na startu tak bude nejen česká špička, ale i několik zahraničních jezdců zvučných jmen. I v této silné konkurenci by měly o nejvyšší příčky bojovat posádky dealerských týmů ŠKODA v čele s obhájci titulu Janem Kopeckým a Janem Hlouškem. Ti na Valašsku premiérově představí svůj soutěžní speciál ŠKODA FABIA Rally2 evo v nových barvách Agrotec ŠKODA Rally Teamu. Vysokými ambicemi se netají ani úřadující vicemistři ČR Filip Mareš a Radovan Bucha, kteří opět usednou do vozu ŠKODA FABIA Rally2 evo v péči Laureta Auto ŠKODA Teamu. Téměř domácích podmínek chtějí k úspěšnému startu do sezony využít i oba mladí talenti s podporou autorizovaných partnerů ŠKODA AUTO Česká republika. Dominik Stříteský opět spojil síly s ACA ŠKODA Vančík Motorsportem a navigátorem Jiřím Hovorkou, Adam Březík zůstává věrný zlínskému Samohýl ŠKODA Teamu a svému spolujezdci Ondřeji Krajčovi.

Na vozy ŠKODA sází i řada zákaznických týmů, z nichž některé angažovaly zajímavé jezdce. Mezi nimi vyčnívá především prioritní účastník mistrovství Evropy Mikolaj Marczyk z Polska, obohacením jistě bude i přední český okruhový závodník Aleš Jirásek, kterého čeká premiérová sezona v rally. O vítězství v absolutním pořadí se ovšem budou ucházet i ti, kteří pojedou bez nároku na mistrovské body. Ve sportovních řádech totiž došlo pro letošní rok k velké změně, když startující vozidla byla rozdělena do dvou divizí. V té první jsou zařazeny automobily tříd RC2 až RC5, které mají platnou homologaci FIA. Třídy RN6 až RN9 tvoří druhou divizi a zahrnují vozy s prošlou homologací. Ty sice mohou bojovat o vítězství v soutěži, ale nemohou sbírat body do mistrovství ČR.

40. Kowax Valašská Rally ValMez odstartuje v pátek navečer v blízkosti Zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Posádky vyrazí v sobotu ráno na rychlostní zkoušky po silnicích Zlínského a Moravskoslezského kraje. Na sobotu je naplánováno 8 zkoušek, na neděli zbývajících 6. Celková délka trasy činí necelých 350 kilometrů, z čehož na měřené úseky připadá přes 150 km. Po jejich úspěšném absolvování dorazí nejrychlejší účastníci na cílovou rampu v neděli krátce před 15. hodinou. Letošní ročník je situován výhradně do Valašského Meziříčí, kde kromě startovní a cílové rampy bude i servisní zóna.

Zajímavosti z dealerských týmů ŠKODA:

  • Pražského rallysprintu v netradičním březnovém termínu využili mladí talenti Adam Březík a Dominik Stříteský k tomu, aby se rozjeli před ostrým startem sezony. Zatímco prvně jmenovaný si se svým navigátorem Ondřejem Krajčou dojel pro stříbrný věnec, druhý posadil na sedadlo spolujezdce populárního herce Zdeňka Godlu a pojal jízdu jako show. Přesto z toho bylo 4. místo v cíli.

  • Jan Kopecký s Janem Hlouškem odstartují do nové sezony ve zcela novém designu. Loni dominantní modrou barvu vystřídalo pro letošní rok červené zbarvení soutěžního speciálu ŠKODA Fabia Rally2 evo. Ten se i nadále připravuje v dílnách Motorsport Kopecký v Kostelci nad Orlicí.

  • S velkou změnou v organizaci práce svého týmu vstupuje do letošní sezony Filip Mareš. Přípravu soutěžního speciálu ŠKODA Fabia Rally2 evo Edition 120 už nebude mít na starosti externí dodavatel, ale potřebnou servisní péči obstará nově vzniklý vlastní tým se zázemím v Žerčicích nedaleko Mladé Boleslavi.

  • K článku zatím nejsou žádné komentáře.
    Přidat komentář







    Zobrazit sloupec 

    Kalkulačka - Výpočet

    Výpočet čisté mzdy

    Důchodová kalkulačka

    Přídavky na dítě

    Příspěvek na bydlení

    Rodičovský příspěvek

    Životní minimum

    Hypoteční kalkulačka

    Povinné ručení

    Banky a Bankomaty

    Úrokové sazby, Hypotéky

    Směnárny - Euro, Dolar

    Práce - Volná místa

    Úřad práce, Mzda, Platy

    Dávky a příspěvky

    Nemocenská, Porodné

    Podpora v nezaměstnanosti

    Důchody

    Investice

    Burza - ČEZ

    Dluhopisy, Podílové fondy

    Ekonomika - HDP, Mzdy

    Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

    Drahé kovy

    Zlato, Investiční zlato, Stříbro

    Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

    Podnikání

    Města a obce, PSČ

    Katastr nemovitostí

    Ochranné známky

    Finanční katalog

    Občanský zákoník

    Zákoník práce

    Stavební zákon

    Daně, formuláře

    Další odkazy

    Auto - Cena, Spolehlivost

    Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

    Monitoring ekonomiky

    Volby, Mapa webu

    English version

    Czech currency

    Prague stock exchange


    Ochrana dat, Cookies

     

    Copyright © 2000 - 2024

    Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

    ISSN 1801-8688