olomouc.eu (Olomouc)
Cestování  |  30.03.2022 11:04:12

Aplikaci DPMO pro nákup jízdenek si cestující oblíbili

Aplikaci DPMO pro nákup jízdenek si cestující oblíbili

30. března 2022 (st)

Dopravní podnik města Olomouce hlásí více než čtvrt milionu prodaných jízdenek přes aplikaci DPMO a eviduje přes 20 tisíc aktivních uživatelů. Díky aplikaci klesá i prodej papírových jízdenek v automatech, v síti smluvních prodejců a v doplňkovém prodeji u řidičů. Služba funguje od prosince 2020.

Dopravní podnik aktuálně eviduje více než 20 tisíc aktivních uživatelů, kteří si v aplikaci zakoupili přes 284 tisíc jízdních dokladů. „Od spuštění služby je vidět neustálý nárůst počtu zakoupených jízdních dokladů prostřednictvím aplikace. Platby realizované v mobilní aplikaci DPMO společně s dalšími nabízenými aplikacemi DoKapsy od ČSOB (App Store, Google Play) nebo SEJF (App Store, Google Play) a SMS jízdenkami dosahují již pětačtyřiceti procent objemu tržeb za základní nebo jednodenní jízdenky,“ zhodnotil předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík.

Cestující si mohou prostřednictvím aplikace DPMO koupit jednorázovou nebo jednodenní elektronickou jízdenku a to ve variantě občanské i zlevněné jízdné. V nabídce je také doklad pro přepravu psa nebo objemného zavazadla. Výhodou oproti SMS jízdence je možnost nákupu zlevněných jízdních dokladů pro děti nebo studenty a jednodenních jízdenek. Přes mobilní aplikaci zaplatí cestující pouze cenu jízdného, u Premium SMS jízdenek zaplatí zákazník navíc i odeslanou žádost o jízdenku podle ceníku za SMS u svého operátora. „Ve statistikách vidíme, že část cestujících, kteří dříve kupovali SMS jízdenky, nyní využívá právě aplikaci,“ upřesnil vedoucí přepravně-tarifního odboru DPMO Roman Tříska.

Díky aplikaci klesá i prodej papírových jízdenek v automatech, v síti smluvních prodejců a v doplňkovém prodeji u řidičů. „Oproti průměrným měsíčním údajům z roku 2020 zaznamenáváme aktuální pokles prodeje papírových jízdenek až o dvacet procent a vidíme, že tito cestující si zvykli kupovat doklady přes aplikaci. Jízdenku zaplatí jednoduše on-line a nemusí přemýšlet, zda jedou ze zastávky, kde je k dispozici automat na jízdenky a jestli u sebe mají drobné,“ doplnil Jaroslav Michalík.

Kromě nákupu jízdenek je cestujícím v aplikaci k dispozici také přehled aktualit z provozu. Dozví se tak například o změnách jízdních řádů nebo o mimořádných zpožděních. Aplikace DPMO je pro mobilní telefony zdarma ke stažení z App Store nebo Google Play. Platby za jízdenky je možné provádět prostřednictvím platební brány s možností uložení platební karty pro pozdější automatickou platbu na klik nebo prostřednictvím Apple Pay.

| Poslední úprava: 30. března 2022 (st)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688