Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  11.02.2022 00:00:00

Do Hradce Králové přijede ERA Basketball Nymburk

V sobotu 12. 2. od 18h přivítají Královští sokoli v Třebši mistrovský tým, ERA Basketball Nymburk. Stane se tak po další herní pauze hradeckého basketbalového týmu, který již podruhé za dva týdny skončil v karanténě. Naposledy se Královští sokoli střetli s nymburským týmem ve čtvrtfinále Českého poháru před třemi týdny, kdy mistra zcela nečekaně zaskočili. Oba celky odehrály vyrovnané utkání, které skončilo výhrou hostujícího Nymburka o pouhých 5 bodů (75:80). Což byl zatím nejlepší výkon Královských sokolů s tímto soupeřem. Jen dva týdny před tím však hradecký tým padl se stejným soupeřem 65:98.

Královští sokoli

 

 
 

Nymburský tým vede s jedinou porážkou jasně průběžnou tabulku Kooperativa NBL. Naposledy zvítězil v Ústí 78:92. Při posledním utkání v Hradci Králové na palubovce řádil americký rozehrávač Jerrick Harding, který je s průměrně 18 body na zápas nymburským nejlepším střelcem. Ten však, stejně jako další důležitý hráč Lukáš Palyza, již dva zápasy absentoval. Nymburk má však dostatek skvělých hráčů, kteří by další absenci těchto opor nahradili. Po dlouhém zranění se již rozehrál Martin Kříž. Nelze opomenout ani reprezentanta Vojtěcha Hrubana (15,8 bodů na utkání) nebo dalšího Amerického hráče Colbeyho Rosse (14,6 bodů na utkání).

Královští sokoli odkládali poslední dvě kola Kooperativa NBL, z důvodu karantény týmu. Naposledy odehráli skvělé utkání v Kolíně, ve kterém uloupili cenné vítězství (80:86) z venkovní palubovky. Díky tomu se Královští sokoli dostali již na 5. místo tabulky. Ta je však velmi vyrovnaná a nyní je potřeba dobré výkony hradeckého týmu potvrdit. To však nebude vůbec jednoduché. Utkáním s Nymburkem začíná sekvence 4 zápasů během osmi dnů se soupeři z první trojky tabulky. Následovat bude v pondělí doma třetí Brno, ve středu výjezd ke druhé Opavě a v sobotu opět doma Brno. Proti Nymburku nastoupí hradecký tým nastoupí v plné síle. Spoléhat bude na top asistenta ligy, srbského rozehrávače Pedu Stamenkoviče. Zdravotně indisponovaný bude druhý top skórer týmu Ozren Pavlović, který pro zlomený nos odehraje několik následujících utkání s maskou na obličeji.

 “Po další z našich karantén přichází těžký týden s těmi nejtěžšími soupeři. Uvidíme, jak se dvě tréninkové pauzy takřka za sebou na naší hře podepíší. Chceme však navázat na skvělý zápas v Kolíně. Myslím, že Nymburk se od nás již nenechá zaskočit jako minule v pohárovém utkání. My však budeme bojovat, abychom ten náš výkon napodobili,“ říká k nadcházejícímu utkání Lubomír Peterka, trenér týmu Královských sokolů.

 V poločase utkání se diváci mohou těšit na soutěž o poukaz na 2 pizzy od Garden restaurant . Opět bude vyhlášen i Klenot hráč utkání obou týmu. Nejlepší hráči zápasu dostanou dárkové balíčky od partnera Královských sokolů, měšťanského pivovaru Klenot.


Zdroj: Královští sokoli
 
Zodpovídá: administrator
Vytvořeno / změněno: 11.2.2022 / 11.2.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688