Václav Horák (AliaWeb)
Údaje o firmách  |  20.03.2003 10:51:09

VIP události Radiokomunikací v r.2002

20.3.2003

Představenstvo společnosti ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE a.s. (dále jen „ČRa, a.s.“),  poskytovatele telekomunikačních a vysílacích služeb v České republice, jejíž akcie jsou kótovány na Burze cenných papírů Praha a na Londýnské burze, schválilo hospodářské výsledky společnosti za rok 2002 připravené v souladu s mezinárodními účetními standardy (IAS).

 

 

O      Významné události roku 2002

 

Změny ve společnosti

 

·        Ke konci roku 2001 byla společnost převedena z regionálně organizované struktury na strukturu procesně orientovanou. S výjimkou o.z. Radiomontáže byly zrušeny všechny odštěpné závody. V roce 2002 byl zrušen i oblastní závod Radiomontáže a společnost pokračovala v reorganizaci své hlavní činnosti, což vedlo ke vzniku tří nových samostatných úseků – úseku vysílacích služeb, úseku telekomunikačních služeb a úseku správy majetku. Toto nové členění přinese zlepšení nákladové základny a zvýší operativnost společnosti v rámci dynamického telekomunikačního sektoru.

 

·        8. dubna 2002 se na žádost minoritního akcionáře NETLA MANAGEMENT LIMITED uskutečnila mimořádná valná hromada společnosti ČRa, a.s. Bylo oznámeno odstoupení p. Josepha Carvina a p. Radenka Milakovice z představenstva. Mimořádná valná hromada společnosti zvolila p. Scotta Bakera a p. Petera Kadase za členy představenstva a p. Radenko Milakovice za člena dozorčí rady společnosti.

 

 

Změny ve vztahu k dceřiným společnostem

 

·        Akcionáři společnosti Contactel, s.r.o. – ČRa, a.s. a TDC Internet A/S, se dohodli na navýšení základního kapitálu společnosti o 1 575 mil kapitalizací akcionářských půjček ČRa, a.s. a TDC Internet A/S, v obou případech dosahující výše 787,5 mil . V budoucnu ČRa, a.s. nezamýšlejí žádné další investice nebo půjčky pro společnost Contactel, s.r.o.

 

·        Na základě dohody uzavřené mezi společnostmi ČRa, a.s., Contactel, s.r.o. a TDC Internet A/S budou moci ČRa, a.s. vyvíjet a nabízet služby koncovým zákazníkům včetně služeb s přidanou hodnotou jako jsou hlasové služby a internet, jež představí ČRa, a.s. jako poskytovatele komplexních telekomunikačních služeb.

 

·        Akcionáři společnosti RadioMobil, a.s., CMobil B. V. a ČRa, a.s. se v červenci 2002 dohodli doplnit akcionářskou smlouvu týkající se RadioMobilu, a.s., čímž byl ustanoven režim výplaty dividend, který podléhá přiměřenosti režimu rozvahy RadioMobilu, a.s.

 

·        Během roku 2002 byla započata integrace dceřiných společností SOFTLINK, spol. s r.o., DATALINK, s.r.o. a Softlink–M, s.r.o.

 

 

Nové produkty v oblasti telekomunikací

 

·         ČRa, a.s. zavedly od 1. října 2002 internetové služby pod názvem BlueTone internet, které jsou určeny pro široké spektrum zákazníků. Služby jsou poskytovány převážně bezdrátovou technologií.

 

·        Dne 1. listopadu 2002 společnost obdržela licenci na hlasové služby. V souladu s tím byly podniknuty právní a organizační kroky k uvedení hlasové služby do provozu na počátku roku 2003.

 

·        ČRa, a.s. zahájily od 10. prosince 2002 poskytování nové služby digitální distribuce programu TV NOVA. Přenos televizního signálu probíhá nyní digitální formou po síti ATM ke všem 34 vysílačům. Tím byla nahrazena původní analogová distribuční síť. CET 21 s.r.o. je prvním zákazníkem společnosti ČRa, a.s., který distribuuje svůj signál  digitálně po celém území ČR.

zdroj: tisková zpráva BAACRADI

další  Zprávy o akcii 


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

06.01.2004Přehled cen bytů na konci r.2003 - srovnání s r.2002 ! Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
23.11.2003VIP firemní události 16.-21.11. Cianews.cz (ČIA)
23.11.2003VIP ekon. události týdne 16.-21.11. Cianews.cz (ČIA)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688