Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
07.02.2022 18:14:23

Počasí: Krátce jaro, ve středu a čtvrtek až 11 °C

 

Výrazné kolísání počasí pokračuje. Dynamické západní až severozápadní proudění také. Neustále fouká a prozatím i foukat bude. Ve středu a čtvrtek se přechodně do střední Evropy dostane teplé jihozápadní proudění. Teploty v nížinách vyskočí až na 11 °C. Nížiny tak zažijí dvoudenní jaro. Ale jen dvoudenní, na víkend se celkem prudce ochladí a někde od 400 m n. m. se vrátí skoro zimní počasí, od 600 m n. m. úplně. I další ochlazení ale bude jen přechodné. Zima se nedokáže ve střední Evropě mimo hory usadit. 

V úterý ještě bude 3 až 7 °C. Ve středu a čtvrtek ale 7 až 11 °C. Není vyloučeno dosažení 12 °C, ale to opravdu jen v nejnižších polohách pod 230 m n. m. Hned v pátek se bude od severozápadu ochlazovat na 2 až 6 °C, na jihovýchodě zpočátku bude 9 °C. O víkendu pak bude jen 0 až 5 °C, postupně 7 °C. V nížinách pokračuje zima nezima, od středních poloh se po oblevě zase ochladí. Oproti uplynulému víkendu a začátku tohoto týdne ubude srážek.  

Počasí 10.2.2022


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty