cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  14.12.2021 16:38:56

Nové inovativní možnosti využití NFT, které mohou změnit svět

Objem transakcí na celém NFT trhu přesáhl v listopadu 2021 $16 miliard. V roce 2020 to bylo pouze $355 milionů, což ukazuje, jak působivý vývoj NFT prodělaly při vytvoření nové třídy aktiv v kryptoprůmyslu.

Na začátku roku 2021 dominovaly trhu především sportovní highlighty a sběratelské karty. Ale ve druhé polovině roku jsme viděli, jak NFT nabývají nových forem, což vytvořilo několik segmentů trhu, jako jsou virtuální nemovitosti, herní avataři a móda.

Když investoři viděli růst a vývoj NFT, začali spatřovat dlouhodobou hodnotu v projektech NFT a metaverse. Výsledkem je, že mnoho NFT herních společností, které se snaží vytvářet virtuální světy, získalo desítky milionů dolarů na svůj rozvoj. Příkladem je společnost True Global Ventures, která investovala $10 milionů do lídra metaverse, společnosti The Sandbox, která na konci listopadu 2021 spustila přístup do Alpha verze.

Cílem je posunout NFT za hranice digitálního umění a symbolů ve statusech. Vzhledem k tomu, že základní technologie, blockchain, NFT umožňuje větší transparentnost a důvěru ve vlastnictví, lze ji použít při vytváření nových obchodních modelů nebo zefektivňování stávajících.

Ačkoli je na NFT ještě relativně brzy, můžeme být právě svědky zrodu nových případů použití, které mohou změnit celý svět. Někteří už tento rozdíl vytvářejí:

Generativní NFT umění se stává více inovativní

Generativní NFT umění dává umělcům možnost generovat různé varianty, ale ujistit se, že každá z nich je jedinečná a s různou vzácností atributů. Pravděpodobně nejslavnějším projektem je zatím 10 000 unikátních CryptoPunks, které se používají jako symbol statusu, protože na tržištích neustále dosahují vyšších a vyšších cen. Navíc se dostali do špičkových aukčních domů, jako je Christie’s.

Jak každý den vzniká více projektů, mnoho z nich začalo „inovovat“, například držitel NFT z Bored Ape Yacht Club získal digitální lahvičky mutantního séra, které by mohl smíchat se svým Bored Apem a vytvořit další NFT – Mutant Ape. To zapojuje komunitu držitelů a motivuje je, aby nadále drželi své NFT a byli tak součástí této exkluzivní skupiny.

Pak jsou tu další inovativní projekty, jako je Mauer, kde berou historické a emocionální aspekty důležité lidské historie a mísí je s uměním a nasazují je jako jedinečné NFT. Vypráví mimořádné příběhy rozděleného světa, který je dnes stejně aktuální jako kdykoli předtím, kde většina výtěžku půjde na charitativní organizace, které se zasazují o svobodu a demokracii kdekoliv po světě.

NFT mění metaverse

Metaverse by mohl být nejlepší sázkou tohoto desetiletí a NFT tím výrazně zvyšují své šance. Začleněním NFT do metaverse se uživatelé stávají tvůrci, což jim umožňuje zpeněžit jejich obsah a mít skutečné digitální vlastnictví. Může to být cokoliv, pokud přidává hodnotu danému metaverse. A nejen to, mohou používat NFT také jako prokazatelný průkaz totožnosti nebo pomocí nich dosáhnout nezbytné reputace pro přístup k exkluzivním akcím, skupinám a virtuálním prostorům.

Například ve virtuálním prostoru, jako je The Sandbox, uživatelé diktují budoucnost jeho ekosystému, protože jsou to oni, kdo vytváří a vyvíjí herní prostředky. Tento metaverse také nabízí VoxEdit, výkonný nástroj pro 3D modelování, pro snadné vytváření aktiv a jejich převod na NFT.

Sandbox je nyní NFT Metaverse číslo jedna, pokud jde o unikátní adresy, s více než 500 000 registrovanými peněženkami a 12 000 speciálními virtuálními vlastníky LAND. V listopadu 2021 vygenerovali více než $144 milionů v celoživotních Tržbách v hrubé hodnotě zboží (GMV) a zdá se, že v roce 2022 porostou ještě více.

Díky NFT je hudba spravedlivější

Nerovnoměrné rozdělení příjmů v hudebním průmyslu je dlouhodobým problémem. Kromě toho je v něm také nedostatek transparentnosti a nízké licenční poplatky u většiny současných modelů streamování. Nyní to lze však vyřešit tokenizací hudebních stop jako NFT. Umělci nesmírně těží z vytváření hudebních NFT, protože mohou vydávat své alba na blockchainu s vyššími licenčními poplatky a vyhnout se tak sdílení obrovského podílu příjmů s třetími stranami.

Kromě finanční výhody mohou umělci zapojit své fanoušky a vybudovat vášnivou komunitu. Budování komunity pomůže umělcům přímo se spojit s jejich fanoušky a zahájit crowdfunding a crowdsourcing nápadů/inspirací pro nová alba. Umělci mohou dokonce vydávat své NFT, aby získali finanční prostředky a nabídli svým fanouškům šanci vydělat část příjmů generovaných umělcem.

Hromadné přijetí NFT je jen otázkou času

S tolika možnostmi využití, které pronikají do reálného světa a přidávají významnou hodnotu lidským životům, je jen otázkou času, kdy uvidíme úplné masové přijetí NFT. Dočkáme se toho, jak se tvůrčí ekonomika úplně změní, protože každý tvůrce získá zpět více kontroly a může tak zpeněžit různými způsoby svou tvorbu s pomocí své komunity. Metaverse a Play-to-Earn hry plně začlení NFT do svvých ekonomických modelů a vytvoří novou generaci hráčů, kteří si nejen užijí čas v Metaverse a hrách, ale pravděpodobně budou také schopni vydělávat peníze tím, že se do těchto činností zapojí.

 

Zdroj: newsbtc.com

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688