Roman Havlíček (Meteobox)
14.12.2021 07:09:46

Počasí zůstane spíše podzimní, na víkend by se pak mohlo ochladit



 

Počasí u nás ovlivňuje výběžek tlakové výše od jihozápadu, po jeho severním okraji postupuje teplá fronta, která nás přechází od západu. V dalších dnech bude nad střední a západní Evropou mohutnět tlaková výše a k nám bude za teplou frontou proudit teplejší vzduch od západu. V úterý přejde slábnoucí studená fronta, následovaná dalším frontálním systémem. Nejprve jeho teplá fronta, během čtvrtka pak studená fronta, za kterou k nám začne postupně proudit chladný vzduch po přední straně tlakové výše, která se usadí u Britských ostrovů. V závěru týdne by měl příliv chladnějšího vzduchu přechodně zeslábnout.

 

Dnes bude převážně zataženo, mlhavo, především na horách může být přechodně až polojasno, místy mrholení nebo slabý déšť, v severovýchodní polovině území by mohlo zpočátku ojediněle namrzat.

Nejvyšší denní teploty 3 až 7°C, v severovýchodní polovině území místy chladněji.

V 1000 m n.m. na horách kolem 3°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

 

V noci bude převážně zataženo, mlhavo, ojediněle mrholení nebo slabý déšť, zpočátku srážky až místy, a na severovýchodě na horách i srážky sněhové. Jen přechodně se může oblačnost protrhávat a především pak by se mohlo ojediněle tvořit náledí.

Nejnižší noční teploty 3 až -1°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

 

Ve středu bude oblačno až zataženo, mlhavo, ojediněle slabý déšť nebo mrholení, na severovýchodě zpočátku od cca 800 m n.m. i srážky smíšené nebo sněhové, ojediněle mrznoucí. Jen přechodně může být méně oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty 3 až 7°C, na severovýchodě a na Moravě místy chladněji.

V 1000 m n.m. na horách kolem 3°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

 

Ve čtvrtek bude stále převážně zataženo až oblačno, zpočátku i mlhy, jen přechodně i polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení, později na horách může přecházet ve slabé sněžení.

Nejnižší noční teploty 4 až -1°C.

Nejvyšší denní teploty 2 až 7°C.

Vítr slabý proměnlivý, během dne až mírný převážně severozápadní 2-6 m/s.

 

I v dalších dnech stále velká oblačnost, jen přechodně by se mohla protrhat, na víkend přechodné ochlazení, především ve východní polovině území.

 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty