Cez.cz (ČEZ)
Z regionů  |  07.12.2021 09:47:00

V Temelíně oočkovali přes dvě stovky lidí

 

7. 12. 2021

V Temelíně oočkovali přes dvě stovky lidí

Přesně 245 pracovníků očkovali začátkem týdne najatí zdravotníci v Jaderné elektrárně Temelín. ČEZ tak dál posiluje současnou více než 80procentní proočkovanost svých jaderných elektráren. Do konce roku budou mít energetici možnost ještě 20. prosince. Další termíny ČEZ v Temelíně plánuje na začátek příštího roku.

Především lepší dostupnost a časová úspora. Tak hodnotí temelínští zaměstnanci možnost, kterou zařídila společnost ČEZ pro pracovníky jaderných elektráren. Ti se mohou minimálně jednou měsíčně nechat očkovat přímo v areálu elektrárny. „Pro mě je to obrovská výhoda, protože nemusím nikam jezdit. A není tady takový nával jako ve velkých očkovacích centrech,“ říká Jan Dvořák, provozní elektrikář, který první dávku absolvoval začátkem listopadu a nyní šel na druhou vakcínu.

Očkování energetiků v prostorách vlastního testovacího centra provádí najatá zdravotnická organizace. Pro pracovníky je dobrovolné a lidé si mohou vybrat jednu ze tří vakcím – Pfizer, Moderna a Janssen. Někteří z nich už absolvovali i třetí dávku. Aktuálně je v obou jaderných elektrárnách naočkováno alespoň jednou dávkou přes 85 procent zaměstnanců.

„Jsme součástí kritické infrastruktury a za všech okolností musíme zajistit nepřetržitý provoz našich elektráren. I proto klademe na ochranu zaměstnanců maximální důraz,“

říká Bohdan Zronek, člen představenstva ČEZ a ředitel divize jaderná energetika.

I proto už od druhé poloviny listopadu energetici posílili v Temelíně i provoz svého testovacího centra. „Vrátili jsme se do režimu každodenního testování v pracovních dnech. Denně tak personál provede v průměru dvě stovky testů,“ říká ředitel elektrárny Jan Kruml.

Ochranná proticovidová opatření platí v Temelíně dlouhodobě. Zaměstnanci mají povinnost nosit respirátory ve vnitřních prostorách, na zastávkách a při spolujízdě. Tam, kde to situace vyžaduje a umožňuje, využívají homeoffice. Důraz energetici kladou na dezinfekci, řada porad probíhá dálkově přes aplikaci Teams. Speciální teploměry na vstupu do elektrárny automaticky měří tělesnou teplotu. Od února je v provozu testovací centrum. Týdně zde zdravotníci provedou přibližně tisícovku testů. V případě potřeby jsou schopni tuto kapacitu navýšit. V minulosti ve špičce zvládali zdravotníci i tisícovku testů denně.

Marek Sviták , mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688