top09.cz (TOP09)
Z domova  |  20.11.2021 14:59:06

TOP 09 má nové vedení. Předsedkyní byla znovuzvolena Markéta Pekarová Adamová

Delegáti TOP 09 zvolili na jednodenním 7. celostátním sněmu nové vedení. Předsedkyní strany byla znovuzvolena dosavadní předsedkyně Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny. Funkci 1. místopředsedy TOP 09 obhájil senátor Tomáš Czernin. Delegáti strany zvolili také čtyři místopředsedy. Těmi se stali Jan Jakob, Michal Kučera, Herbert Pavera a Vlastimil Válek.

„Před dvěma lety jsem předstoupila před delegáty s vizí úspěšnější TOP 09. S vizí strany, která se vrátí do vlády a bude mít dost síly prosazovat řešení, která nabízíme voličům. Možná tehdy někteří pochybovali, jestli je to splnitelný cíl a jiní si rovnou říkali, že splnitelný není. Jsem velmi ráda, že se to podařilo a v osobě Heleny Langšádlové a Vlastimila Válka budeme mít ve vládě silné a kompetentní zastoupení,“ říká předsedkyně TOP 09, Markéta Pekarová Adamová.

„Čeká nás mnoho těžkých výzev, krize energetická, krize pandemická, krize důvěry i krize klimatická. Na jejich řešení pracujeme velmi intenzivně už nyní, i když nejsme ještě ve vládě, protože jsou to krize, které mohou vyvolat obrovské sociální problémy,“ dodává Markéta Pekarová Adamová.

Markéta Pekarová Adamová získala při volbě předsedkyně TOP 09 v on-line hlasování 163 ze 176 hlasů. Tomáš Czernin pak získal 170 ze 177 hlasů.

Výsledek letošních voleb umožňuje všem demokratům složit reparát. Již se nenechat oblbnout populisty, již nedovolit, aby extremisté ovládli společenskou debatu. Osm let jsme kritizovali, varovali a vyzývali ke změně. Dnes musíme dokázat, že to nebyla jen slova. Chovejme se s úctou k člověku, hajme jeho práva a svobodu, respektujme demokracii a zákonnost. Pokud to promítneme do naší každodenní, konkrétní práce, nemůžeme zklamat,“ řekl Tomáš Czernin ve svém nominačním projevu.

„Zkrátka zůstaňme slušnými lidmi. Mluvme pravdu, odhalujme lež a pracujme poctivě. Chraňme demokracii, svobodu a lidská práva všude na světě a zejména u nás doma. To je jediný recept na to, aby nám občané této země nadále věřili,“ dodal znovuzvolený 1. místopředseda TOP 09.

Řadovými místopředsedy TOP 09 se stali předseda poslaneckého klubu TOP 09 Jan Jakob (111 hlasů) ze středočeské TOP 09, místopředseda poslaneckého klubu Michal Kučera (135 hlasů) z ústecké TOP 09, senátor Herbert Pavera (157 hlasů) z moravskoslezské organizace a poslanec a kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (163 hlasů) z jihomoravské TOP 09. Celkem hlasovalo 181 delegátů.

Praha 20. listopadu 2021

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688