plzen.eu (Plzeň)
Investice  |  22.10.2021 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? Kam o víkendu na koncert?

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Venku už nám přituhuje, a tak je třeba se rozhýbat, rozproudit krev a pěkně se zahřát. Kromě tradičních způsobů k tomu tento víkend můžete využít některý z koncertů, s pocitem chladu zatočí třeba i běžecké závody. Zajděte na podzimní jarmark na zámku Kozel nebo do divadla. Nabídka je jako vždy pestrá, takže doma rozhodně zůstávat nemusíte.

Vinná stezka centrem města

Plzeň, město piva, myslí i na ty, kdo radši víno. V sobotu se chystá Vinná stezka Trojkou za vínem, která vás provede nejhezčími částmi Městského obvodu Plzeň 3, tedy historickým centrem. Na náměstí Republiky na vás bude čekat cca 15 vinařů z Moravy, u kterých po zaplacení vstupného můžete ochutnávat nepřeberné množství vín. Vstupenky si můžete zakoupit předem online nebo v sobotu na místě. PS: Vinná stezka na náměstí krásně navazuje na sobotní farmářské trhy, za vínem tedy můžete vyrazit hned po snídani na trzích.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Běžeckým závodům zdar!

Nazujte botasky, přijďte si zaběhat, a ještě k tomu přispět na dobrou věc. V pátek se od 16 do 19 hodin koná charitativní RETRO běh v ZOO Plzeň. Na tempu nezáleží, pokud běhu neholdujete, stačí se v klidu projít po kulisách osvětlené zoo. Registrovat se můžete online nebo na místě v den běhu. K lahvi s vodou si přibalte 50 , což je minimální částka startovného, ze kterého polovina poputuje do zoologické kasičky. Pro všechny zapálené závodníky je v neděli připraven 43. ročník Roudenského běhu – tradičního krosového závodu na Roudné. Zváni jsou všichni – ostřílení závodníci, amatéři i děti. Starterská pistole poprvé vystřelí v 10 hodin. Přihlásit se můžete online nebo přímo na místě závodu.

Kam o víkendu na koncert?

Hned v pátek zavítejte do DEPO2015. Cestou necestou, polem nepolem, přijede maloktraktorem popová hudební skupina MIG21. Od 20:30 si s nimi na vlastní kůži vyzkoušíte, jak snadné je žít. Vstupenky zakoupíte online. Další alternativou pro páteční večer je koncert plzeňské bigbítové legendy Extra Band Revival v KD Šeříková.

Techmania Science Center

Pokud vám doma běhají malí zvědavci a vědátoři a rádi vaši kuchyň mění na chemickou laboratoř, vyrazte s nimi do science centra Techmania. V expozici Inženýr mohou vaše ratolesti zjistit, jak fungují různé typy motorů, sestavit si nejrychlejší závodní autíčko nebo postavit mrakodrap. Podívají se také pod hladinu, do dolů, prozkoumají tajemství vesmíru a vydají se po stopách průmyslu v Plzni. Otevřeno mají od čtvrtka do neděle a vstupenky zakoupíte online nebo přímo na pokladně.

Podzimní jarmark na zámku Kozel

Zbarvené stromy a procházky parkem mezi spadaným listím jsou na podzim ideální. Vyrazte na nimi třeba na zámek Kozel a tento víkend si procházku rovnou spojte s oblíbeným jarmarkem. Ten bude pro velký úspěch letos hned dvoudenní. Brány parku se otevřou v sobotu v 10 hodin a až do nedělního odpoledne se můžete těšit na stánky s originálními řemeslnými produkty a delikatesami k jídlu a pití. Zabaví se i vaše ratolesti, pro které budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky. Neváhejte a přijďte si odpočinout od pracovního shonu, vstupné je zdarma.

Divadelní představení pro velké i malé

Světla se pomalu zhasínají, divadelní opona se otevírá a představení začíná! Přijďte se pohodlně usadit do Divadla J. K. Tyla v Plzni, které si pro vás ne tento víkend připravilo několik zajímavých představení. V pátek v 19 hodin se můžete přenést do exotického prostředí, hrát se bude opera Italka v Alžíru. Na sobotní večer máte hned dvě možnosti. Zhlédnout můžete operu Věc Makropulos od Leoše Janáčka nebo činohru Vánoce na poušti. Neděle se ponese ve znamení známého baletu Labutí jezero a muzikálu Billy Elliot. Zajít můžete i do Divadla Dialog, kde se v pátek hrají Nevěrníci. Děti vezměte do Divadla Alfa na pohádku Jak si Míša hledal kamaráda nebo do Divadla J. K. Tyla na klasiku Křemílek a Vochomůrka.

Farmářské trhy a prohlídky katedrály

Nudit se rozhodně nebudete ani na náměstí Republiky. Sobotní dopoledne můžete strávit na tradičních farmářských trzích a nakoupit si, co hrdlo ráčí. Seženete tady kvalitní potraviny od místních farmářů, maso a uzeniny, čerstvou zeleninu a ovoce i voňavé pečivo. Odpoledne můžete obdivovat krásy katedrály sv. Bartoloměje nejen zvenku, ale i zevnitř. V 16 hodin je pro všechny zvědavce připravena prohlídka interiéru, na níž v 17:30 naváže netradiční prohlídka podkroví. Vstupenky zakoupíte online nebo v informačním centru na náměstí vedle radnice.

Měnírna oblečení SWAP

Postáváte často před šatní skříní plnou oblečení, a i tak zoufáte, že nemáte, co na sebe? S tím je konec! Vyberte doma zachovalé kousky, které už neunosíte a přijďte v neděli do DEPO2015. Od 14 do 18 hodin se tu již po osmé koná výměna oblečení SWAP. Můžete si tak na oplátku odnést až 30 nových kousků oblečení či doplňků a oživit (nejen) podzimní šatník. Vstupné je 100 a na akci je nutné se registrovat.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu najdete podrobněji na:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 22. 10. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 10:56  CZE: Nálada se zlepšila Research (Česká spořitelna)
Čt 10:51  OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688